Det har været en meget stressende periode. Der har været virkeligt meget at lave på arbejdet. Og efter at vi er begyndt at arbejde med Lean, er der bare kommet mere og mere at lave. Vi har selv været ude om det, kan man sige. Vi ville gerne med på den her Lean kultur, men vi var ikke klar over, at det kræver så meget af os. Lean kurset, jeg var med på, var virkelig en øjenåbner. Vi får meget at gøre over de næste år, hvis det skal lykkes os at vende hele virksomheden. Vi er jo meget forskellige mennesker, så her skal gøres et godt stykke arbejde, for at alle siger ja, de vil gerne med. Men jeg er villig. Og de af mine kollegaer, jeg taler med om det, er også.

Velfortjent

Men jeg vil da sige, at ferien er velfortjent. Lige nu ligger jeg ved en pool nede på Kreta og nyder solen, og at vi fandt den her afbudsrejse med all inclusive. Det er bare et spørgsmål om at lære at slappe af nu. Vi har 12 dage foran os, hvor vi skal se spændende ting og bare nyde tilværelsen.

Af en eller anden grund, så kan jeg ikke lade være med at tænke på det Lean kursus, jeg var på lige inden ferien. Hænger det egentlig sammen? Altså at man holder ferie, men også tænker i Lean baner, når man ikke er på arbejde? Jeg kan ikke lade være med at tænke på noget, en eller anden person sagde på kurset. Det var noget med at tænke ud over boksen eller væk fra den. Noget med at stille spørgsmål og være parat til at omstille hele tiden.
Vist nok noget i retning af at sige: Man skal ikke bare acceptere, at tingene er på den eller den måde. Man skal spørge ind til, hvordan det kan blive bedre. Og om der er noget, der hindrer, at det bliver bedre. Det er spændende. Jeg er vant til at tænke, at målet er det eller det. Når vi det, så er det fint.

Når vi det ikke, så kan vi forklare hvorfor. Men her i den her filosofi, Lean, så skal man ikke forklare, hvorfor noget ikke blev til noget. Man skal arbejde videre på, at man når sit mål. Det, synes jeg, er en god måde at arbejde på. Den gør, ligesom at man fritages for at skulle forklare og begrunde hele tiden. I den arbejdskultur, som vi er vokset op i, har vi jo næsten altid skullet undskylde, hvis der var en dag, hvor vi bare ikke gad arbejde. Dårlig samvittighed over, at man dovnede en enkelt dag. Sådan er det ikke mere. Heldigvis.

Konsulent i Lean?

Gad egentlig vide, om personalet her på resortet har haft en Lean konsulent ude?. De virker glade og tilfredse. Ingen sure miner, kun smil og venlige bemærkninger. Måske er det bare en del af deres lokale kultur at smile? Gad vide, om vi får smilene tilbage på arbejdet nu, når vi bliver bedre til Lean derhjemme.

Artiklen er skrevet af