Velkommen til Danmarks nye og evigt voksende coaching portal. Her kommer en komplet oversigt og guide til dig, der ønsker at finde en personlig coach, uddanne dig til coach eller blot læse mere om det spændende begreb coaching. Oversigten finder du her: Coaching og terapi

Coaching er et begreb i udvikling. I nyere tid har coaching sit udgangspunkt i sportsverdenen og er herfra udviklet sig til at blive anvendt både i erhvervslivet og i privatlivet.

Hvor coaching i sporten har medvirket til at skabe vindere, har coaching også i erhvervslivet et fokus på at identificere mål og skabe resultater. Timothy W. Gallwey og Sir John Whitmore har om nogen inspireret og skabt grundlaget for coaching. Gallwey var tennistræner og beskriver sin tilgang til coaching i bogen ”The Inner Game of Tennis”. Whitmore startede sin karriere som racerkører, tog til USA for at læse psykologi og mødte Gallwey. Whitmore er forfatter til klassikeren ”Coaching at Work”, som er udkommet på 22 sprog og trykt i mere end 500.000 eksemplarer.

Whitmores definition af coaching handler om: ”…at slippe en persons potentiale løs for derved at maksimere dennes præstation. Det er at hjælpe ham til at lære, snarere end at lære ham noget”. (Whitmore 1997).

I organisationer i dag, coaching refererer til en metode til personlig udvikling eller udvikling af menneskelige ressourcer (HRD). Dette felt for coaching er ved at blive et særskilt område i praksis for enkeltpersoner og i organisationer. Selv om den rolle, som coach har ændret sig med tiden, nogle eksempler på forskning papirer om business coaching viser, at mellem slutningen af 1930’erne og slutningen af 1960’erne, var nogle former for intern coaching i organisationer som allerede er uformelt stede dvs. ledere (eller arbejdsledere) fungerede også som trænere på deres personale (jf. Zeus & Skiffington, 2002; Grant, 2003a; 2006). Gorby (1937) angivet, hvorledes ældre medarbejdere blev uddannet til at coache nye medarbejdere om metoder til reduktion af affaldsmængden. En afslappet forretningspraksis for coaching er den handling at yde positiv støtte og positiv feedback samtidig med lejlighedsvise advice til en person eller gruppe for at hjælpe dem genkende måder, hvorpå de kan forbedre effektiviteten af deres forretning.

Coaching er en glimrende måde at opnå en vis arbejde adfærd, som vil forbedre lederskab, medarbejder ansvarlighed, teamwork, salg, kommunikation, målsætning, strategisk planlægning og meget mere. Det kan leveres i en række måder, herunder en-til-en, gruppe coaching sessioner og store organisatoriske arbejde. Ikke at forveksle med seminarer. Mange selskaber er at indpode den praksis, 360 graders høring, før der gives coaching, som tillader medarbejderne at udnytte deres eget liv eller professionelle erfaringer på en positiv måde at skabe team deltagelse holdninger selv med overordnede. Professionelle Business Coaches er alt for ofte kaldes ind, når en virksomhed opfattes som gør det dårligt, når mange sundere virksomheder anerkender fordelene ved business coaching, selv når organisationen er vellykket. Business trænere ofte specialiserer sig i forskellige praksis områder som executive coaching, corporate coaching og lederskab coaching.

Artiklen er skrevet af