I de sidste par dage er jeg vågnet op til stærke rygsmerter. Hver morgen står jeg op ved 5-tiden. Og jeg kan lide det. Her er stille i bygningen og lejligheden. De andre sover, og jeg får en masse fra hånden inden, hverdagen begynder. Jeg får lavet en del arbejde. Det er rart at tænke på, at når kl. er 12 eller 13, så kan jeg faktisk med god samvittighed holde fri resten af dagen. Imens alle andre knokler og ræser rundt. Det er også rart for min kone, at hun kan tage på arbejde og vide, at jeg er herhjemme, og kan tage mig af ungerne, når de kommer hjem fra skole.

Ondt i ryggen

Men som sagt. Jeg har ondt i ryggen. (Du må ikke sige det til min kone. Ellers bliver hun bare så bekymret.) Eller, det er måske ikke ryggen. Der sker det, at jeg står ud af min seng, vender mig for at tage nattøjet af, og så knækker min ryg over af smerte. Jeg tror egentlig, at det er en nerve, der er kommet lidt i klemme. Jeg er dog ved at skrige af smerte. Når jeg får bevæget mig lidt, så er det, som om at smerten fortager sig. Og resten af dagen mærker jeg intet. Jeg fungerer helt normalt. Men det der knæk, hvor jeg nærmest falder sammen i smerte, er ikke rar. Og jeg skal have gjort noget ved det hurtigst muligt. Jeg har faktisk allerede besluttet mig for, hvad der skal ske:

Lægen først

Først skal jeg til lægen og have ham til at se på det. Det kan være, at der skal tages et røgten billede. Måske har jeg en lille fraktur. Jeg aner bare ikke, hvor den skulle være kommet fra. Er der ikke nogen fraktur, så skal jeg have noget massage. Og det er jeg allerede forberedt på. Jeg har søgt på google: ”Massage Valby & København” og har fundet adskillige massører. Der er én, som ser meget pålidelig og meget kvalificeret ud – nemlig denne klinik med massage i København. Den klinik vil jeg kontakte, hvis min læge altså siger, at det er ok. Måske får jeg besked på at holde mig i ro, inden jeg kaster mig ud i massørens hænder. Men jeg kan godt lide at være forberedt. Hellere det, end at skulle finde ud af tingene i sidste øjeblik. Hvis det bare er en muskel, der har forstrakt sig, så kan jeg ikke se, at massage kan skade mig. Det er det, min læge skal fortælle mig. Blev altså også noget inspireret af denne artikel: https://www.denbedsteblog.dk/fysisk-terapi-til-mig/

Er det mon madrassen?

Måske er det bare noget med madrassen, vi sover på. Det kan jeg dog ikke forestille mig. Jeg har jo sovet på den i flere år, og der har ikke været nogen problemer overhovedet.

Måske er det bare noget forbigående. Det håber jeg virkeligt. Jeg har ikke lyst til at skulle se frem til en operation i ryggen. Eller hvad de nu kan finde på. Måske er det bare et spørgsmål om, at jeg skal tage mig sammen til at komme i bedre form? Det kunne sådan set godt tænkes.