Er det virkeligt muligt, at man kan blive stresset af bare at være hjemme? Jeg kan ikke tro på det. Men jeg må indrømme, at det er sandt. Jeg er blevet stresset af at være herhjemme sammen med børnene. Det er sådan set ikke, fordi at børnene forstyrrer mig i mit daglige arbejde herhjemme. Det er mere, fordi jeg ikke ser andre mennesker. Det er faktisk ikke særligt sjovt at gå på indkøb og bare sige goddag til kassedamen i supermarkedet. Det er heller ikke særligt inspirerende at vente på, at min viv kommer hjem efter en lang dag på sit arbejde.

Kommer træt hjem

Hun kommer hjem og er træt. Har ikke lyst til at lave mad eller at have sex med mig. Hun vil bare sove. Jeg forstår hende sådan set godt. Som politikvinde er hun ude hele dagen. Hun ser en masse grimme ting. Hun hører om endnu flere grimme ting. Og hun er i frontlinjen overfor Covid-19. Det må jeg indrømme.

Jeg har sgu stress

Men hele situationen er ved at drive mig til vanvid. Jeg vågner sommetider midt om natten, badet i sved. Jeg ved ikke, hvad jeg har drømt. Jeg ved bare, at det har været en ubehagelig drøm. Jeg må gøre noget ved det, så jeg ikke bliver helt desperat. Første skridt er at finde en behandler, der kan tage mig i et kort stresscoaching forløb – og det skal være en person med den rette stressbehandler uddannelse!

Næstes skridt bliver at finde et længere forløb med en behandler, der kan håndtere tilfælde ligesom mig. Om det bliver en succes, ved jeg ikke. Jeg ved bare, at hvis jeg ikke prøver, det, så kommer der ikke nogen forbedringer her. Og det skal der. Ellers ender det med en splittet familie. Og det skal jeg være den sidste, der vil have, skal ske. Vi er en familie. Vi holder af hinanden. Og jeg vil kæmpe for den.

Artiklen er skrevet af