Min tårer er ved at blive meget salte. Jeg kan mærke, at huden på kinden, som de triller nedad, er ved at blive fuldstændig tør. Jeg er træt og ked af mig selv. Jeg hader mig selv. Kan ikke holde ud at se mig selv i spejlet. Jeg trænger til D-vitaminer. Og jeg er slet ikke den, der køber medicin i håndkøb. Det kan man jo godt – købe vitaminpiller! Jeg har lige beskrevet for dig, hvordan min vinterdepression er: Gråd, kedsomhed og had til mig selv. Det sker for mig hvert år. Det er bare sådan, jeg fungerer.

Billige rejser

Andre år har jeg kunnet holde vinterdepressionen fra døren ved at lede efter billige rejser til et sted, hvor jeg ved, der er sol. (Ja, sollys er faktisk en naturlig kilde til at få D-vitaminer). Og så har jeg booket flybilletterne og er taget afsted på ferie sådan sidst i februar. Bare i en lille uges tid. Det bliver lidt svært i år at komme afsted. Pandemien raser, og vi har fået råd om, at det er en dårlig idé at rejse ud af landet.

Måske Barcelona

Jeg følger naturligvis anbefalingerne. Men de forbyder jo ikke, at jeg drømmer og håber. De forbyder heller ikke, at jeg planlægger. Og det er det jeg ved at gøre nu. Jeg planlægger en rejse til sommer. Jeg er ved at undersøge, om jeg kan finde nogle flybilletter til Barcelona til en fornuftig pris, så jeg kan komme på en ferie, der kan kombinere både storby og strand.

Den skal både give mig massevis af D-vitaminer, og kulturel føde. Fordi uden intellektuel føde, så kan det være lige meget med, hvor meget D-vitamin man får. Eller andre vitaminer for den sags skyld. Og jeg har en idé om, at Barcelona vil være det bedste sted for mig at besøge. Der er både kultur og sol!

Artiklen er skrevet af