Jeg har simpelthen verdens bedste oldemor. Hun er virkeligt et under. Hun er godt nok gammel. Men alligevel, så holder hun sig orienteret om alt. Og hun har meget stærke meninger. Jeg tror, hun er 98 år gammel, men det ser ud, som om hun vil leve, indtil hun er mindst 120. Lige nu har hun meget fokus på, at almindelige mennesker er forkælede. Hun siger, at vi ikke har oplevet den spanske syge, eller krige, sådan som hun har. Så vi skal bare bide tænderne sammen og finde os i, at vi må begrænse os selv.

Ikke altid nemt

Ikke nemt for os – og måske nemt for hende at sige. Hun har prøvet det før og ved, hvad det vil sige at leve i frygt for en usynlig fjende – og uden oplysning fra dag til dag om, hvad der sker. Jeg må sige, at jeg rationelt tænker, at hun har ret. Følelsesmæssigt er det bare svært at acceptere, at man bare skal bide tænderne sammen.

Live Chat ja da

Vi taler tit sammen i telefonen. Hun bliver glad, når jeg ringer og fortæller hende lidt sladder om mine store brødre. Hun holder meget af dem. Men i går, da jeg ringede, overraskede hun mig med at spørge mig, om jeg nogensinde har prøvet at gå på Live Chat, når jeg havde et spørgsmål vedrørende et produkt, jeg var interesseret i. Jeg indrømmer det: Jeg havde ikke troet, at min oldemor nogensinde ville bruge Live Chat, men hun fortalte mig, at hun er ved at lede efter en gave til min bror, som har fødselsdag i næste måned, og hun ville have noget at vide om produktet. Jeg var målløs. Er det ikke tegn på næsten umenneskelig styrke og nysgerrighed, at en 98 årig person bruger Live Chat? Jeg siger dig. Jeg havde troet, at hun ville bede mig om hjælp til at købe gaven til min bror.

Artiklen er skrevet af