Til dagligt pendler jeg mellem København og Ballerup. Mit hjem er inde på Amager. Mit arbejde ligger ude i Ballerup. Jeg har fået en stor firmabil stillet til rådighed. En direktør skal jo ikke mangle noget. Men faktisk har jeg flere møder inde i København end ude i Ballerup. Så jeg cykler tit på arbejde, hvilket vil sige, at jeg cykler til mine møder. Det er faktisk kun et par dage om ugen, at mit job har brug for mig ude i Ballerup. Når jeg skal til Ballerup, så kører jeg naturligvis i bilen. Sidste torsdag, da jeg var i Ballerup, gik det bare op for mig, at jeg er et meget privilegeret menneske.

De ansatte

Der er mange af de ansatte i firmaet, som også bor inde i København, men som hver eneste dag må køre turen mellem København og Ballerup i deres egen bil. Egentlig fik jeg lidt dårlig samvittighed overfor dem. Men på den anden side. Det er mig, der har ansvaret for, at bestyrelsen er tilfreds, og at alle medarbejdere er tilfredse. Så jeg tænker, at det er ok, at jeg har den frynsegode.

Men når jeg er i Ballerup, så her jeg ofte tid til at reflektere over tingene. Og da jeg nu sad der alene ved bordet nede i kantinen, mens jeg indtog min frokostsalat, tænkte jeg lidt over, hvordan medarbejderne her i firmaet har det. Et er, at jeg skal motivere dem. Noget helt andet er, hvordan de ser mig til hverdag – når de ser mig. Ser de mig som et onde? En slavepisker? Eller ser de mig som en slags far, de kan komme til, hvis de har brug for noget? Jeg ved det faktisk ikke. Og det skal der gøres noget ved. Jeg vil jo gerne have, at de ser mig som en ven. En far. En de kan betro sig til.

Et firmaarrangement er svaret

Jeg fik så den idé, at vi skal have et firmaarrangement, hvor vi får mulighed for at lære hinanden at kende lidt bedre. Jeg tænkte, at det muligvis ville være sundt, for virksomheden og for os alle – mig, der er daglig chef og alle medarbejderne, hvis vi oplever noget sjovt sammen. Jeg har derfor aktiveret min sekretær. Han kan være lidt sløv i det. Men da han hørte, at jeg gerne vil have, at han tager ansvaret for at lave et godt firmaevent med sjov teambuilding og skattejagt og den slags, blev han helt vild. Han har sendt mig tre forslag til gode arrangementer. Et af dem handler om Vikinggames.

Roskilde

Et andet handler om, at vi skal på teambuilding i Roskilde. Det tredje handler om, at vi bare skal have en stor personalefest, hvor alle morer sig. Det sidste forslag har jeg forkastet. Personalefest uden indhold? Den går ikke. Teambuilding i Roskilde? Ja, hvorfor ikke? Måske kunne han lige lægge sig lidt ekstra i selen og finde noget sjov teambuilding i Ballerup? Er der en grund til, at teambuilding ikke sker i vante omgivelser? Jeg spørger bare. Forventer et svar. Og når det kommer, så vil jeg tage ham med på råd.