Jeg har et årligt program, som jeg er ret selvdisciplineret med at overholde: Jeg skal til tandlæge mindst to gange – helst 3. Jeg skal til almindeligt sundhedstjek – også helst to gange og så skal jeg passe mine behandlinger med botox og Restylane.
Det betyder meget for mig, at jeg ser godt ud. Ikke sådan fotomodel godt, men at jeg kan vise, at jeg er sund og stærk.

Spiser sundt

Så ud over de 3 gange om ugen nede i fitnesscenteret gør jeg også meget ud af at spise sundt. Det er vigtigt i mit job, at min krop er i form. Jeg skal være et energibundt, og som tidligere topatlet er det noget af et nederlag, hvis jeg viser, at jeg også kan være træt en gang imellem. Men jeg indrømmer, at alderen også tager på mig. Jeg er ikke altid helt top fit. Jeg bliver hurtigere træt. Jeg kan klare mit job endnu, men hvis jeg ser meget træt ud, så er der mange kunder, der ligesom mister tilliden til de fitnessprogrammer, vi tilbyder.

Øvelserne

Forleden fik vi en ny kunde. Hun var sød, men også meget kritisk. Hun var ikke helt tilfreds med sammensætningen af øvelserne, men accepterede dog at prøve programmet af.
Som personlig træner for hende, er jeg så kommet tæt på hende. Hun er en stærk kvinde, der gør meget i det offentlige, politiske liv. Men hun er også meget krævende og ser igennem alt.
Forleden fik vi en snak på tomandshånd. Hun spurgte mig direkte, om jeg bruger botox, og det måtte jeg sige ja til. Når man kommer i min alder, så viser alderdomstegnene sig. Og i den branche, hvor jeg arbejder, handler det om at forlænge ungdommen. Så ja, jeg bruger botox. Jeg er faktisk ikke flov over det.

Hvem kan operere øjenlåg?

Hun var direkte og spurgte mig, om jeg har erfaring med øjenlågsoperation i København. Hun mener selv, at hendes øjenlåg er begyndt at hænge lidt. Hun vil gerne have gjort noget ved det, men er ikke sikker på, at botox er tilstrækkeligt.
Jeg måtte fortælle hende, at jeg ikke har erfaringer med øjenlågsoperationer, men at jeg ved, at de kan kombineres med andre behandlinger – fx fillers, så en øjenlågsoperation ikke er direkte nødvendig.

Hun fortalte mig, at hun har været i kontakt med en speciallæge, som har lavet rigtig mange øjenlågsoperationer, og at han fortalte hende, at sådan en operation ikke behøver at være særlig kompliceret. Det eneste, man skal være lidt forberedt på, er, at man ikke lige er hende, der går i byen i en uges tid efter operationen. Der kan forekomme lidt overfladiske blødninger, som er harmløse, men som er helt ufarlige. Og man bør dog heller ikke lægge makeup på et hævet øjenlåg. For en hævelse vil der forekomme. Der er jo blevet trukket og skåret og syet i øjenlåget – og det kræver lidt tålmodighed, inden de hævelser er forsvundet, som den behandling har forsaget.

Jeg var glad for den samtale med hende. Det viser mig, at stærke kvinder ikke altid er supermennesker. Vi må gerne bruge de hjælpemidler, vi har til rådighed.