Dårlig hygiejne er en kilde til sygdom. Det ved alle. Og ja, vi har lært over de sidste mange måneder at bruge håndsprit. Og det er fint. Men der er altså mange andre steder i hverdagen, hvor vi kan sætte ind for at forbedre hygiejnen. Især i vores hjem. Alle gør rent i deres hjem. De fleste sørger også for god udluftning. Men det er faktisk de færreste, der ved, at der findes nye teknologier, som kan medvirke til, at hygiejnen derhjemme bliver endnu bedre. Fx så læste jeg om en vinduespudser i København – https://www.mempolering.dk/, der har taget en ny teknologi i brug i sin virksomhed.

Rense vandet

Teknologien handler om at rense vand, så vidt jeg forstår. Han har åbenbart fået lavet et anlæg, hvor det vand, han bruger, når han besøger sine kunder, er renere end det vand, som vi får tappet ud af køkkenets vandhane. Det vand, han bruger, bevirker, at snavs på ruderne ligesom preller af. Og det betyder i næste omgang, at vinduerne er renere i længere tid. Og det er da praktisk. Det betyder for det første, at du kan vælge at få dine vinduer pudset med lidt større tidsintervaller end hidtil. Fx 1 gang om måneden i stedet for hver 3. uge. Samtidigt giver rene vinduer og bedre udsyn – hvilket alle vel sætter pris på. Så det er interessant at tænke på, at teknologien kan hjælpe en vinduespudser til at udføre et bedre stykke arbejde.

Den samme vinduespudser i København fortæller i sin artikel også om, at vandet han bruger bliver holdt på en temperatur på ca. 70 graders varme. Det er ret varmt. Jeg er sikker på, at når du tager et brusebad, så vil temperaturen på vandet højst nå op på ca. 50 grader. Det er vist varmt nok til, at kroppen føler, at vandet er meget varmt, uden at huden dog bliver skoldet. Så når dine vinduer bliver pudset med 70 graders varmt vand, så bliver de altså rene.

Kogende vand er for varmt

Man kan så spørge om, hvorfor der ikke bliver brugt kogende vand. Svaret ligger i, at det ikke er nødvendigt. Ved 70 grader forsvinder snavs fra ruderne. Der er ikke nogen grund til at bruge ekstra energi for at få vandets temperatur helt op på 100 grader.

Men det er ikke den eneste fordel ved den nye teknologi. Den har nemlig også bidraget til, at mængden af – godt nok miljøvenlige – kemikalier kan nedsættes. Og det er jo til at tage at føle på. Hvem ville i virkeligheden ikke helst undgå kemikalier i rengøringen? Det er nok ikke helt realistisk at tro, at vi kan afskaffe rengøringsmidler helt. Men kan vi komme et skridt videre i den retning, så er vi godt på vej. Derfor vil jeg anbefale – på det kraftigste – at du altid henvender dig til en professionel, når du skal have udført store, arbejder i huset – eller jobs, som du simpelthen ikke har lyst til selv at udføre. Min egen vinduespudser i København er professionel. Han ved, hvad han gør. Han bruger den nye teknologi. Og jeg har ikke mærket til nogen prisstigning på grund af ny teknologi i hans profession.