Man hører ofte om, hvordan folk slæber møl og væggelus med hjem fra ferie. Men det er ikke så tit, at man hører om, at man kan fragte kakerlakker med hjem i køkkenet, når man har været udenlands. Men mange får dette faktum at føle, når de besøger andre lande. Det er dog almindeligt kendt, at mange har dem nærmest som husdyr.

De kaldes nobia, men har ikke noget at gøre med dem, der hører under skadedyr. De er nemlig langt værre. Derfor siger deres ry også, at de er de eneste, der kan overleve en atomkrig, fordi de er så gode til at gemme sig for fjender og andre farer. Det underlige er bare, at vi har haft kakerlakker i mange år herhjemme i Danmark. Den mest kendte er en tysk kakerlak. Hov – tysk, så er den jo ikke fra Danmark ! Den er nok nærmere en 3000 generations indvandrer, hvis man skal finde den rigtige betegnelse. Den kan sagtens flyve, men det er garanteret, at de ikke er fløjet herop selv.

Der er rigtig mange boligselskaber, der kæmper en indædt kamp for at komme kakerlakkerne til livs.

Men det er ryggen mod muren, fordi at skadedyrsservice i København ikke kan komme til dem. Selvfølgelig er de kompetente og kender mange gode råd for at få dem bekæmpet.

 

Men når en kakkerlak og dens unger formerer sig hurtigere, end man kan give dem gift, så er det op ad bakke. Der findes dog nogen, der har specialiseret sig og skulle være fantastisk dygtige til at bekæmpe Kakerlakker – helt unik metode til bekæmpelse i ejendomme. De skulle kunne komme ind i alle kringelkroge og gemmer, hvorefter den enkelte kakerlak kommer ud og dør.

Så er der alle deres æg. De vil også dø med tiden, fordi firmaet kommer mange gange. De startede for mange år siden i bagerier, der er slemt plaget og nærmest en del af bageriet. Onde tunger siger, at bagerne putter dem i bollerne, hvorefter de kaldes chokoladeboller eller rosinboller. Det er naturligvis ikke sandt, da fødevarekontrollen jævnligt kommer på besøg. De vil overhovedet ikke tolerere fluer eller hvepse i hverken mad eller på gulvet. Det gælder også restauranter, hvor specielt eksotiske spisesteder oplever dyr i maden. Ekstra Bladet plejer at være god til at samle op på disse, så enhver læser ved, hvor de ikke skal spise, med mindre de vil spise sammen med kakerlakker !