Coca Cola afhængig

Coca Cola afhængig

Afhængig af Coca Cola – de rystende tal fra denne uge om danskernes afhængighed af den sukkerfyldte læskedrik fra The Cocal Cola Company gjorde ret stort indtryk på mig. Faktisk viser det sig, at hver 7. dansker er afhængig i en eller anden grad af Coca Cola. Mange drikker cola hver dag, fordi de er nødt til det. I alt siger 16 procent af danskerne, at de føler sig afhængige af cola i nogen grad, høj grad eller meget høj grad. Det viser en ny meningsmåling fra Zapera.

Ny spændende metode til afhængighed af sukker og Cola

Vi anbefaler: Sukkerafhængig? Få hjælp her

 

Afhængighed er misbrug og narkomani

»Hvis man drikker en liter cola om dagen og så lige pludselig holder op, så får man for eksempel hovedpine. Det er et symptom på, at man har abstinenser, fordi kroppen er afhængig af noget, som den lige pludselig ikke får mere,« siger Arne Astrup. Abstinenser er noget, der hører decideret misbrug, narkomani og reel afhængighed til. Det er skræmmende i den grad.

Cola narkoman

Jeg kendte for mange år siden en pige, der var afhængig af Cola. Hun drak mellem 2 og 4 liter dagligt. Her skal vi lige huske, at der er 75 sukkerknalder i halvanden liter Coca-Cola. Det betyder altså, at hun de fleste dage indtog ca. 150 sukkerknalder!

Hun var hårdt ramt, og hendes tænder led også alvorligt af det store misbrug.

Den store mængde sukker, man får ind i kroppen, når man indtager cola, kan virke som et “boost” og giver en øjeblikkelig følelse af velvære. Derfor er så mange tiltrukket af cola – for hvem kan ikke trænge til en energi-indsprøjtning i løbet af en lang arbejdsdag? Men problemet med coca cola er, at man lynhurtigt bliver drænet for energi efter sukkerchokket, og så er man nødt til at indtage mere sukker for at komme op i omdrejninger igen – og det resulterer i, at ens energiniveau – og humør – kører op og ned i pendulfart dagen igennem, og man til sidst bliver helt afhængig af sukker for at komme op i omdrejninger.

Kender du nogen, der er afhængige af Cola?

Jeg vil frygtelig gerne høre fra dig her i debatten, hvis du kender nogen, der er ude i et misbrug af Cola. Eller hvis du selv er det. Du kan skrive helt anonymt i kommentarfeltet.

Læs

Patolog: Coca-Cola og dårlig mad er hovedårsagerne til 30-årig kvindes død i New Zealand.

Mellem 8 og 10 liter Coca-Cola om dagen er meget. Og derudover levede Natasha Harris fra Invercargill i New Zealand overvejende af ikke-ernæringsrigtig kost, og hun røg 30 cigaretter om dagen.

Den cocktail døde hun af i 2010. Og patolog Dan Mornin er ikke sen til at kaste en stor del af ansvaret for hjerteanfaldet på det umådeholdne cola-indtag, skriver The Guardian

Natasha Harris led ved sin død af for lavt indhold i kroppen af kalium, en vigtig byggesten der især fås fra bl.a. tang, kaffe, te, tomater og dild.

For højt blodtryk

Op til sin død skal kvinden have haft sygdomssymptomer i form af hjerte-arytmi. Og i månederne før sin død led hun af mangel på energi og for højt blodtryk.

Natasha Harris partner bekræfter, at den unge kvinde havde en abnorm forkærlighed for den boblende, sorte væske:

“Det første, hun gjorde om morgenen, var at drikke et glas Coca-Cola. Og tilsvarende det sidste om aftenen,” siger Chris Hodgkinson til The Guardian. “Hun var afhængig af cola.”

Den morgen, Natasha Harris døde, hjalp hun parrets børn med at komme i skole, men følte sig svimmel efterfølgende. Pludselig faldt hun om, og det lykkedes ikke hendes mand at genoplive hende.

Dramatisk effekt

En anden patolog, Martin Sage, støtter Dan Mornins kobling mellem cola-indtaget og dødsfaldet:

“Både kort og lang tids umådeholden colaindtag kan have dramatisk effekt på kroppen, og der er stærke indicier på, at dette kan være fatalt i nogle tilfælde,” fortæller Martin Sage.

Lisa te Morenge, en ernæringsforsker ved University of Otago, siger til nyhedsbureauet AP, at et overdrevent væskeindtag i et koldt klima kan lave ravage i en menneskekrops naturlige balance – uanset hvilken væske der er tale om. Ikke kun cola.

En talsmand for Coca-Cola Oceanien siger i en udtalelse, at koncernens produkt er sikkert.

“Hvis man indtager overdrevne mængder af både væsker og fødevarer uden samtidig at sikre sig en varieret kost og uden at søge læge ved sygdomssymptomer kan det få dramatiske konsekvenser,” udtaler Karen Thompson fra Coca-Cola Oceanien.

295 Replies to “Coca Cola afhængig”

 1. Jeg drikker mellem 2-3 liter Coca Cola om dagen og har gjort det i snart 12 år. er 22 idag og ønsker inderligt at komme ud af “misbruget” men kan ikke uanset hvor hårdt jeg prøver 🙁

 2. Kære Rasmus

  Du kan komme ud af det, men det er ikke nemt. Og du kan ikke gøre det alene.

  Jeg vil på det kraftigste anbefale dig at forklare din egen læge om problemet og få en henvisning til misbrugsrådgivning. Så meget Cola hver dag ødelægger alt for meget i din krop, men det ved du sikkert allerede.

  Jeg ved, at nogle har haft succes med hypnose som en vej ud af Cola misbrug. Det kan du også overveje.

  Først og fremmest: Få hjælp! Det er vigtigt, at du kommer ud af det misbrug.

  Mange hilsener og tanker
  Lise

 3. Jeg er 33 år og har drukket mellem 1½ og 3 l. Coca Cola light dagligt i 19 år nu (!!!! Oh my God…)

  Og jeg er lige stoppet i dag. Dvs. jeg har drukket min sidste cola i dag og er nu cola-fri på 3. time
  🙂

  Jeg håber sørme, at det holder, men er godt klar over, at det bliver svært. Det vigtigste er dog beslutningen og viljen til det, har jeg tidligere erfaret, da jeg holdt op med at ryge for 5 år siden på samme måde.

  Jeg vil dog meget gerne have nogle tips til at bekæmpe de abstinenser, som jeg imødeser med stor spænding :-S
  Det er jo ikke så meget, man kan læse rundt omkring med andres erfaringer med netop dette stof, så det håber jeg kommer snart.

  Kh og god afhængigheds-bekæmpelse til alle jer andre colaholikere

  Birgitte

 4. Nu har jeg ikke drukket Coca Cola light i en uge og vil lige fortælle, at det eneste abstinens-symptom, jeg har haft var hovedpine i det første 1½ døgn. Voldsom hovedpine, men 1½ døgn var bestemt til at leve med i betragtning af, hvad jeg havde forestillet mig at skulle opleve.

  Bare lige en lille opmuntring til jer, der overvejer at holde op, men er bange for abstinenserne.

  Kh Birgitte

 5. Hej Birgitte

  Tillykke med din beslutning og resultatet! Det glæder mig oprigtigt at høre. Husk at holde fast i din beslutning om ikke at drikke Cola! Et råd: Visualiser din situation som afhængig af Cola, hver gang du får trang til at drikke Cola igen. Så vil du huske, hvorfor du skal lade være.

  Held og lykke!

 6. Tusind tak Lise og også tak fordi du har taget dette problem op.

  Jeg er nu colafri på 13. døgn og glad for det!

  Kh Birgitte

 7. Jeg har drukket coca cola siden jeg var 5 hverdag og nu er jeg altså 19, hvis jeg ikke får sodavand i 5 dage kan jeg begynde og føle brusen i munden og smage det selvom jeg ikke har drukket det.. Jeg har også svært ved at stoppe med at drikke det..

 8. Hej Lise. tak for svaret.

  indtil videre ser min situation mht. at stoppe mit cola forbrug håbløst ud. Jeg er i shipping branchen, arbejder ofte 70 timer i ugen og cola er ofte den “eneste” daglige glæder ud over mit arbejde.

  Jeg har derfor ufatteligt svært ved at stoppe med colaen. Holder jeg en dag, kommer abstinenserne og undskyldninger for at drikke cola igen.

  Har et seriøst problem med cola. Ville gøre hvad som helst for at kunne slippe det..

  Mvh Rasmus

 9. Kære Rasmus

  Dit problem stikker måske dybere – hvis du virkelig mener, at Cola er din “eneste” daglige glæde foruden dit arbejde. Har du kigget dig selv i øjnene og spurgt, om dit arbejde er SÅ fantastisk – eller om du trøster dig med Cola fordi du i virkeligheden er utilfreds med dit liv og din situation?

  Prøv at forestille dig visuelt, hvordan dit liv ville være, hvis du drak vand i stedet for Cola. Kan du det? Arbejd med det – og prøv så at erstatte hver anden Cola med vand. Og når du er lykkedes med det (og det gør du, hvis du vil), erstatter du endnu engang hver anden Cola med vand.

  Rasmus: Du er NØDT til at gøre noget ved det problem – nu! Dine tænder, dit stofskifte og din lever tager varig skade af så stort et forbrug, og når det sker – hvad skal du så bruge for at trøste dig?

 10. Hej Lise

  Kan følge dig et langt stykke af vejen. Dog skal det ikke lyde som om jeg ikke har andre glæder end cola og arbejde, for det har jeg.
  Problemet er at jeg er dybt afhængig af cola, det er lidt lige som at have en kæreste for tryghedens skyld. Seriøst, så har jeg det ikke godt hvis jeg ikke har en cola i nærheden eller i det mindste mulighed for at kunne få en meget hurtigt.
  jeg elsker cola og bliver i godt humør når jeg drikker det. Sikkert pga. sukker “chokket”, men jeg elsker det virkelig og føler det som en “del af mig”.

  Har tidligere prøvet at stoppe med at drikke det, men faldt i igen forholdsvist hurtigt. Rygning stoppede jeg med, men det her er meget værre for mig.

  Har ofte prøvet den med at erstatte det, men tror kun der er en vej for mig – Den kolde tyrker.

  Men har bare vildt svært med at gøre det. Det er jo et problem når man henvender sig til en for at få bugt med sit problem.

  Og ja jeg har et kæmpe problem med det. Hvis du på nogen måde har en måde til at køre en kold tyrker stil og hvis der evt. er noget man kan “bruge” som hjælpemiddel undervejs, så håber jeg du vil fortælle nærmere.

  Tak for svarene indtil videre

  Rasmus

  1. Hej Rasmus
   En kold tyrker er jo netop uden hjælpemidler 😉 Du skal fokusere på, hvad der sker med dig, hvis du ikke stopper: I yderste konsekvens dør du af dit misbrug! Du SKAL få hjælp fra enten en misbrugskonsulent eller din læge. Vil du love mig det?

 11. Hej Lise

  Tak for det hurtige svar.

  Jo det vil jeg godt love dig. Kan du så ikke fortælle mig, hvilke skadelige følger cola har. Tænder ved jeg, men andre fysiske ulemper.

  Tak

  Rasmus

  1. Sukkerindholdet er så højt, at du sandsynligvis vil få sukkersyge, inden du er fyldt 40. Din lever bliver stærkt belastet af det farvestof, der findes i Cola. Og så kan du jo kigge lidt på disse “rare” sager:

   0,2% karamel (E150d)
   Karamel giver den klare væske dens karakteristiske brune farve. Uden dette farvestof ville de fleste prøvesmagere ikke godkende produktet. Til cola-drikke anvendes oftes E150d, dvs. ammonieret, sulfiteret karamel – som egentlig ikke er karamel, men glucosesirup, der ved varmebehandling er polymeriseret med ammoniumbisulfit til et brunt slutprodukt. Under denne proces opstår et meget syreresistent kulørstof, som ikke reagerer med andre tilsætningsstoffer og derfor ikke klumper.

   0,05% fosforsyre
   Syre stimulerer spytproduktionen og forstærker dermed tørstfornemmelsen. Syre dækker også til en vis grad over sukkerets søde smag. Jo højere syreindhold, jo mere sukker kan der tilsættes, således at man yderligere kan forstærke den såkaldte ”mouthfeel” (”mundfølelse”) ved at forøge viskocite­ten. E338 forstærker desuden aromaen og forøger holdbarheden. Syren bearbejdes i gummibeklædte stålbeholdere eller kunststofbeholdere på grund af dens aggressivitet.

   0,025% sakkaroseacetatisobutyrat (SAIB)
   Aromaolier er lettere end vand, så de samler sig lidt efter lidt og giver en mælkeagtig overflade. SAIB blander sig med aromaolierne, ”gør livet besværligt for dem” og sikrer en ensartet emulsion og fordeling i sodavandet. Tilsætningsstoffet SAIB er efter gældende ret egentlig deklarationsplig­tigt, men p.t. gives der generel dispensation for mærkningsreglerne.

   0,02% koffein og teobromin
   Koffein og teobromin opstår i store mængder ved fremstillingen af koffeinfri kaffe og te. Stofferne stammer i ringere grad fra ekstrakter fra colanødder, kokablade, mate eller kaffebønner.

 12. Tak for svaret.

  Du har lige givet mig en åbenbaring.

  Bliver nødt til at handle nu og stå ved mit ord for en gangs skyld.

  Vil du være sød at blive ved med at svare mig og så lover jeg at holde dig up to date, så ofte jeg har mulighed for det.

  Nu vil jeg drikke den “sidste” cola og skaffe mig af med resten.

  Tusind tak for hjælpen – Nu prøver jeg 🙂

  Rasmus

 13. Tusind tak – det betyder virkelig meget.

  Skal gøre mit ypperste, ville ønske jeg kunne love dig det.

  Hvad siger du til at jeg evt. skriver én gang dagligt, en slags blog og så kan du evt. give respons på det – hvis du har mulighed. Lige så meget for at jeg kan komme ud med de “bivirkninger” som der jo givetvis vil opstå den næste lange periode.

  Rasmus

 14. Lyder da som en fantastisk ide.

  Ikke for at snage i det. Men hvem er du og hvad er din professionelle stilling. Bare så jeg kan fortælle hvem der hjælper mig?

  Rasmus

  1. Jeg arbejder med terapi og samtaler til hverdag. Er terapeut og NLP uddannet med 30 års erfaring alt i alt.

 15. Så har du et godt grundlag 🙂

  Tak for hjælpen indtil videre. Og en god inspiration!

  Jeg skriver tilbage engang imorgen og vil gøre mit bedste til at holde dig/andre informeret.

 16. Jeg har 3 i min familie som er cola narkomaner, og 1 som er pepsi narkoman.
  Jeg er vokset op med coca-cola og har selv været afhængelig lige siden jeg kan huske.
  vi drak 2-3 l cola om dagen siden jeg var helt lille.
  idag er jeg coca-cola fri, og kan næsten ikke have den søde smag af sukkeret i colaen, og siger hellere jatak til pepsi max hvis det skulle være.
  det har været svært at komme ud af, men jeg kunne gøre det! 😀

 17. Hej, jeg er cola narkoman, jeg drikker 3-4 liter om dagen henter 45 kasser i tyskland af gangen.. jeg skal som det første have cola når jeg står op og jeg har altid cola i min taske jeg kan ikke gå nogen steder hen uden når jeg skal besøge venner har jeg altid mit med da en halvanden liter ikke rækker til mig alene som de fleste gæster sætter frem…. jeg er faktisk ked af at jeg drikker så meget men føler ikke jeg for det jeg for ved cola hvis jeg drikker noget andet, hvad gør man og hvad skal jeg gøre? næsten alle der kender mig kommenterer mit forbrug af cola.
  jeg er 39 år og lider meget af migræne svær migræne en uge om måneden, og er bange for at få endnu mere hovedpine hvis jeg skar ned eller stoppede kan man blive hjulpet medicinsk mod dette, når jeg læser dine svar til andre er jeg klar over jeg har et stort problem. HJÆLP.

 18. Hej,

  Jeg har prøvet at komme ud af mit misbrug mange gange. Det er forskelligt hvor meget cola jeg drikker om dagen – nogle gange 1,5 l andre gange op til 4. mit problem er rystelserne. hver gang jeg prøver at holde op med at drikke cola så kommer rystelserne inden for et par dage og jeg har hurtigt en cola i lejligheden igen. Det er uhyggeligt som det kan påvirke en.

  Lizette

  1. Kære Lizette
   Rystelserne er intet mod det, der venter dig senere, hvis du fortsætter med dit misbrug: Nyresvigt og diabetes for bare at nævne nogle få af de problemer, der med sikkerhed kommer. Du må spørge dig selv, om du vil leve med de problemer (indtil du dør af dem – og det gør du!) – eller tage tyren ved hornene og komme ud af dit misbrug. Hårde ord måske – men du ved godt selv, det er sådan, ikke?

 19. Hej

  Jeg er da vist også Cola afhængig. Der ryger stort set 3 x ½ L cola hver dag på arbejdet og som regel lidt mindre i weekenden. Jeg har fået varige skader på tænderne og tandlægen advarer mig hver gang om at der ikke går mange år før det hedder porcelænskroner. Jeg kan stå op om morgenen og sige til mig selv at idag skal jeg ikke have cola hvorefter jeg kører på arbejde og køber den første cola kl. 8 og så 2 mere i løbet af dagen. Jeg vil meget gerne stoppe p.g.a tænderne, maven er vokset lidt, pengene, sukkersyge og at kroppens organer/funktioner kan tage skade. Det burde næsten være muligt at få hjælp, da det vel efterhånden er mange der er “afhængige” af det sukkerkick som det giver.

  Christian

 20. Halløj..

  Jeg har drukket Pepsi (og ja, Pepsi er også cola..) siden jeg var 13 år, og jeg er i dag 34. Jeg drikker som minimum 2-3 liter pr. dag, og nogle gange kan forbruget godt komme op på 5-6 liter. Jeg henter 2 liters flasker hos min Pepsi-pusher et par gange om måneden, eller også henter jeg dem i Tyskland. Jeg har lige hentet 144 1½ liters i Tyskland, og jeg forventer de holder knapt 2 måneder. Ikke nok med at det koster at holde afhængigheden ved lige, jeg har også indtil videre brugt over kr. 100.000 på mine tænder, som idag ikke er det mindste værd, pånær alle stifttænderne og kronerne 🙂

  Nu har jeg så i snart 10 år haft et problem med min mave, hvor jeg får opkastninger og luft i maven og efterfølgende diarré hvis jeg spiser småfedt eller fedt kød. Samtidig har jeg også meget mavesyre/reflux. Jeg har været til flere læger, der ikke kan forklare problemet. Kan colaen have haft nogen betydning i forhold til dette problem ?

  1. Absolut Denis! Reflux er et kendt symptom på overforbrug af sodavand – ikke mindst cola.

 21. Hejsa.
  Jeg er også afhængig af cocacola. Jeg har været det siden ca. 13-års-alderen, og er 16 nu. Jeg drikker ca. 2 L. om dagen, og i weekenderne bliver det meget værre – der ryger gerne 4-5 L. om dagen.
  Efter en weekend, hvor jeg har drukket meget cola, så opfordrer mine venner mig også til, at holde mig fra det, men hvis jeg prøver, bliver jeg ukoncentreret, hovedpine og tripper helt nogen gange.. Hyper-agtig.
  Jeg har lige fået læseferie, og der kommer jeg nok til at bruge halvdelen af mine penge på det stads, hvis jeg ikke holder op.
  Nogle råd til hvordan jeg kan skære ned, eller sådan?
  – Har læst din debat med Rasmus.. Virkelig stærkt af ham.
  Helle.

  1. Hej Helle

   Jeg vil da mene, du kan bruge mine råd til Rasmus? Men generelt: Du skal ikke skære ned, for det er nærmest aldrig muligt. Du skal stoppe HELT! Og du skal simpelthen gøre op med dig selv, om du som 16 årig pige vil være narkoman eller ej. Se dig i spejlet: Du kigger på det, man kalder en “pæn narkoman”. Spørg dig selv, om det er det, du vil? Om et par år er dine tænder sandsynligvis permanent ødelagte. Din lever er skadet (måske er den det allerede). Du kan vende det nu – det afhænger egentlig bare af, hvad du vil have ud af dit liv?

 22. Du får virkelig en til at tænke over det på en helt ny måde, tak. Fordi, jeg plejer bare at tænke: Hvad kan der ske? Udover at mine tænder tager skade. Men, nu mere jeg læser herinde finde jeg ud af, at det gør meget mere ved min krop. Og ja, har fået meget ud af dine råd til Rasmus. Tak igen.
  Det værste er næsten, at mine forældre ikke ved noget om mit “misbrug”. Det er i frikvarterende, når de ikke er hjemme, og så siger jeg nogen gange, at jeg skal være sammen med veninder, og så kører i kiosken i stedet. For jeg ved, at de vil stoppe mig, og har jo aldrig haft lyst til at stoppe.. Indtil jeg kom herind.

 23. Og, jeg kan godt høre hvor barnligt det lyder, det med at skjule det lidt, men “magter” ikke at indvige dem i det. Så, jeg ved ikke rigtig hvad jeg vil.

 24. Helle: Du behøver ikke involvere dine forældre, hvis du ikke vil. Men har du et godt forhold til dem, bør du gøre det! De elsker dig jo, og de vil uden tvivl gøre alt for at hjælpe dig.

  Du kan også overveje at tale med din læge om det. Men først og fremmest: Du kan ikke lægge ansvaret for at holde op over på andre. Det er dit og KUN dit! Du har et valg, og det er vigtigt, at du tager det.

  Vurder, hvad du vil med dit liv og hvor du gerne ser dig selv om fem år. Ser du dig selv med gebis? Ser du dig selv med nyresvigt og måske på venteliste til en organtransplantation? Nej vel?

  Så gør noget NU, mens du kan 🙂

 25. Jeg har egentlig også længe ville gøre det, men jeg er sikker på at de vil sige at jeg skal tage en slapper, altså: det er cola? Man kan ikke være afhængig af det, du kan jo bare stoppe med det samme, osv. osv. De vil ikke kunne forstå det tror jeg ikke. Men har et rigtig godt forhold til dem, så måske skulle jeg gøre det.

  Og jeg ved godt, at det kun er, som kan gøre noget ved det – og det regner jeg også med at gøre. For nej!!! – Jeg har ikke lyst til nogle af de ting nu nævnte. Ellers tak 😀

  Mine veninder tager det seriøst mht. mit “colamisbrug”, de siger virkelig: At når jeg er sammen med dem må jeg max. drikke én dåse cola eler slet ingen – de holder mig simpelthen fra det. Det hjælper ikke så meget i det store hele, men er hvert fald blevet “snydt” for mange liter!

  Når jeg bliver ældre vil jeg opfinde en ny væske som smager som cocacola, uden sukker, kun gode stoffer, og som giver den samme “tilfredsfornemmlse” som jeg synes cola giver mig. 😀

  1. Hej Thomas
   Jeg er ked af det, men jeg forstår ikke, hvad du skriver. Er du ordblind? Kan du evt. få nogen til at hjælpe dig med at skrive?

 26. ja det er jeg man jeg har snakke med en om det med cola de tog ikke mig alvole nok til sig hvad man skal gør hvis du ha et råd

 27. Jeg ved ikke, hvad jeg skal råde dig til uden at vide mere, Thomas. Kan du ikke bruge nogle af rådene i denne debat: Ud af misbrug

 28. jeg kan bugen alt bar jeg kan kom ud af det og så skal jeg til lægen på omsdag og snakke om det

 29. Hej alle
  Jeg er som journalist overasket over denne her problematik med cola – jeg troede umiddelbart kun, at det var et problem i USA.
  Er der nogle af jer der har mod på at lave et radiointerview om det her. Skriv til mig på mailen eller ring til mig på 28 54 34 10. Mailen kommer her: pmr@dr.dk

 30. Hvad vejer alle disse gode mennesker?

  Sukker er enormt fedende – og man har en op-pustet mave efter flere uger med Cola.

  Hvordan ser i ud – alle jer Cola-narkomaner?

  Michelen-manden?

  1. Det er faktisk et rigtigt godt spørgsmål! LAd os høre fra jer, der har et misbrug af cola om, hvad det betyder for jeres vægt? Er jeres liv en lang slankekur eller hvad?

 31. Kan se det er lidt tid siden nogen har skrevet her, men jeg fandt tråden via google og jeg vil da gerne sige tak, da jeg selv drikker en del cola og har længe ledt efter noget der kunne overbevise mig om at stoppe. Jeg må nok sige at snakken mellem lise og rasmus hjalp mig en del

  “Hvordan ser i ud – alle jer Cola-narkomaner?”

  Jeg er 22 år og min figur beskrives bedst som spinkel, hvilket nok også er grunden til jeg ikke er stoppet noget før, da det ikke kan ses på mig at jeg drikker meget cola

  1. Hej Kasper
   Godt at høre, du er inspireret til at stoppe. Og gør det nu – for selvom du ikke er blevet overvægtig af dit overforbrug af cola, kan du risikere, at der er andre skader i din krop. Og det er ikke for sent! Go for it!

 32. Fed diskussion, godt at se man ikke er den eneste…

  Jeg var ved tandlægen i dag og fik mig lidt af en ubehagelig overraskelse. Jeg har som jer andre drukket meget cola igennem de sidste 6-7 år. Min tandlæge viste mig et par billeder af hvordan mine tænder ser ud på bagsiden, og det ser sku ikke for godt ud! Min emalje er begyndt at blive gennemsigtig fordi den er ved at være tyndslidt, men som han sagde, er det NU jeg skal stoppe, så kan jeg undgå de alvorlige følgvirkninger som isninger og misfarvning.

  Jeg har dog altid holdt mig til cola light, hovedsageligt Pepsi Max, så mht. udseende har jeg aldrig lidt overlast pga. mit colamisbrug, men har en ganske almindelig figur.

  Det her bliver en hård nyser for mig. Jeg elsker fandme cola, altså smagen, og at skulle gå fra de 1½-4 L jeg har drukket HVER DAG igennem årene til helst intet bliver svært, men jeg vil sku helst ikke smadre mine tænder. De ser fine ud stadigvæk, men der skal handles fra i dag.

 33. Puha.. Jeg går også og planlægger at ligge flasken fra mig (Cola flasken). Om det er billig cola, coca cola eller pepsi, jeg er ligeglad, jeg elsker cola.

  De seneste år har min figur ændret sig meget, fra 75 kg til 100+ på en vægt der nu er 103-4 stykker. Jeg er 27 år og arbejder i IT branchen, så cola er min energi bombe, og jeg drikker ca. 3-4 ½ liters om dagen, plus 3-5 dåse colaer når jeg kommer hjem (Det har været værre).

  Jeg vil gerne høre om alternativer, som kan holde symptomerne væk, for jeg har prøvet ikke at drikke cola i noget tid, og jeg får svedeture og hovedpine som der var en der nævnte. Jeg har lige smidt alt hvad der hedder junkfood ud af mit liv, og vil gerne gøre det samme med colaen. Så please, giv lyd fra jer derude.

  Tak.

  1. Hej Stephen

   Pyha! Jeg antager, du er klar over, at du skal handle NU med det colaforbrug og den voldsomme overvægt? Og at du ved, at du reelt er i livsfare?

   Drik vand med citron f.eks. Og snup dig gerne nogle kopper kaffe – 3-4 kopper dagligt. Du skal erkende, at du er narkoman, og med den erkendelse kommer erkendelsen af, at du SKAL igennem abstinenser. Alternativet til at stoppe med dit misbrug er lever- og nyresvigt, voksende overvægt og i værste fald en tidlig død. Det er så alvorligt, at du SKAL finde kræfter til at klare det ubehag, afvænningen medfører.

   Du skal for alt i verden undgå at ersatte dit misbrug med et andet misbrug.

   Lad os høre, hvordan det går dig, ikke?

 34. Hej Stephen

  Jeg er selv næsten stoppet helt med cola, drikker det kun når jeg fx spiser ude med andre.
  Det jeg fandt ud af var at det var mest en vane sag, at jeg hele tiden sad med en cola, så jeg erstattede det med noget andet fx vand eller mælk, jeg drikker ikke selv kaffe så det var ikke et alternativ. Tror jeg endte med at drikke 4-5 liter vand/mælk de første par dage, men det tager man jo heller ikke skade af 🙂

 35. Hvor er det dejligt at have fundet et sted, hvor der bliver lagt vægt på det er problem.

  Folk har tit synes det var mærkeligt at jeg bare har SÅ svært ved at slippe colaen.
  Men det er jo ikke kun mig..
  Der er så mange andre Altså.

  Begyndte at drikke det da jeg var ca. 10.
  Det startede med billig cola.
  Men så gik jeg efterhånden over til coca cola, og har været så forfærdelig afhængig af det i mange år. Har ikke længere tal på det.

  Vil så gerne stoppe, men har ikke motivationen til det.
  Skal til lægen imorgen, da jeg ligger syg.
  Vil benytte lejligheden til at spørger om råd ang. mit store forbrug.

  Har ikke tal på hvor mange liter der ryger.
  Men købte 10*1,5 liter for kort tid siden.
  Der gik UNDER en uge, så var de væk. Og der var røget et par ½ liters på arbejdet også.

  Det hjælper lidt at komme ind og læse alt dette.

  Jeg fortsætter med at følge med.

 36. hej alle jer andre colamaner.
  jeg er også rigtig glad for at have fundet denne side 🙂
  jeg drikker selv ca 2 liter pepsi max om dagen, og har gjort det i 15 år nu. (til tider mere)
  jeg er 30 år, 162 cm høj og vejer ca 45 kg- så jeg er ikke blevet tyk af at drikke cola, men jeg erstatter mad med cola hvis jeg har travlt eller ligende.
  jeg har igennem flere år hørt hvor farligt det er at drikke så meget som jeg gør- det er stort set det eneste jeg drikker af væske; nogen gange drikker jeg et glas mælk eller vand, men det er måske tre gange om ugen. min mormor kalder det den brune gift!!!
  det er totalt skræmmende at læse det indlæg med skadevirkningerne- ja ud over tænderne som vi alle ved- dog har mine tænder endnu ikke fået skader af det heldigvis. Men det er direkte ulækkert at få detaljerne om colaen, og jeg var slet ikke klar over at det ville give nyreskader!

  jeg kan fuldstændig nikke genkendende til det der er skrevet med hovedpine og dårligt humør hvis jeg ikke drikker det et halvt døgns tid. Jeg tænker tilbage til dengang jeg var en helt ung fattig studerende, det var ikke altid jeg havde råd til både cigaretter og cola, og gæt hvad jeg valgte hvis jeg kun havde råd til det ene…- ja cola.
  nu er jeg 30 år og det er vist tid til at sadle om, trods alt er vi mennesker ikke udødelige…. øv øv øv vi ikke er det- jeg ved det bliver hårdt for mig….!

  men totalt godt gået rasmus- jeg håber jeg kan gøre dig kunsten efter 🙂

 37. hej jeg har drukket coca cola i snart 4 år hver dag jeg kan heller ikke undvære min hvis jeg skal nogen steder tager jeg en med og ved jeg at jeg skal sove hos kærsten og han ikke har noget søger jeg altid for at der er noget til mig og er for nyglig blivet mor til en lille pige og jeg er lidt bange for at min dumme vagne smitter af på hende så hvordan stopper jeg

 38. Hej Maj

  Jeg synes, du skal læse hele denne tråd igennem. Der står mange gode råd til Rasmus, som du også kan bruge.

  Men lov mig, at du standser dit misbrug – det kan i værste fald koste dig livet!

 39. Hej alle!!!

  Jeg vil fortælle jeg en lille historie fra mit liv og min afhængighed af cola light.

  Siden jeg var 10-11 år har jeg drukket cola dagligt, jeg er nu 34 år.
  Det første jeg tænkte på når jeg stod op var cola og jeg må da indrømme at jeg ofte har startet dagen med cola. Hvis jeg ikke fik min daglige cola fik jeg en frygtelig hovedpine!!! Mit daglige forbrug var nok mellem 1-2 liter om dagen og jeg var flov over det. Mine venner kaldte mig for colaholiker.
  Jeg var også begyndt at få oppustet mave og havde tit mavepine. Desuden synes jeg at mine fortænder var begyndt at blive lidt misfarvet..

  Men for en uge siden bestemte jeg mig for at stoppe!! Jeg gad ikke alle kommentarerne mere og ville gerne have kontrollen tilbage!

  Det har været hårdt… Jeg sov dårlig om natten, havde hovedpine on and off i mange dage og så var jeg ikke til at styre humørmæssigt!!! Noget der gik udover mand og børn.

  Men nu er der gået 1 uge og jeg har det supert!!! Abstinenserne er væk juhuuuuu 😀

  Så til alle colaholikere:
  DET KAN GODT LADE SIG GØRE!!!!!!!

  Jeg var seriøst afhængig og jeg kunne godt, så kan I andre også 😀

 40. Hej

  Jeg drikker os cola, men kan ligeså godt drikke faxe kondi UDEn problem oh har været stoppet i en måned, og kender folk som drikker det dobbelte af mig som os ksn stoppe ude problemer

 41. Hej med jer – med-cola-holikere.
  Jeg er mand og 36 år.

  Jeg har selv et problem med at drikke for meget cola. Jeg har det bedst med at have et lille lager, og det faktum i sig selv burde få nogle alarm klokker til at ringe for mig. Det er jo PRÆCIS som en NARKOMAN der har et lager.

  Jeg skammer mig når jeg køber cola og især når jeg afleverer flaskerne igen, for jeg ved jo, at jeg har drukket hver eneste dråbe selv.

  Jeg har ikke drukket cola i de sidste 3 døgn nu og tænker hele tiden på cola…det er nok det værste – for jeg vil ikke give efter for trangen – jeg vil selv bestemme, men det er jo præcis som mange af jer skriver: man er AFHÆNGIG.

  Om det er sukkeret eller koffeinet i cola’en ved jeg ikke, men sidst jeg prøvede at kvitte cola’en hjalp kaffe (som jeg normalt sjældent drikker) noget på den voldsomme hovedpine. På den anden side har jeg heller ikke lyst til at blive permanent kaffedrikker, selvom folk siger til mig at jeg “må blive voksen og lære at drikke kaffe” – det vil jeg heller ikke – jeg vil selv have kontrol over mit liv.

  Jeg har selv oplevet at have taget meget på – og det tænker jeg skyldes colaindtagelse og manglende motion. Min vægt er i løbet af 2 år gået fra 84kg til 96, så nu må der ske noget, så mine 2 børn ikke mister deres far. I forvejen bliver jeg irritabel hvis jeg ikke får mit “cola-fix” så en uges irritabilitet må være det sidste offer på alteret til The Coca Cola Company.

  Puha, det blev et langt indlæg.

 42. Kære allesammen

  Jeg er glad for at kunne læse disse “kommentarer” om jeres problemer og erfaringer.

  Jeg er 21, og har drukket siden jeg var 11-12 år. Jeg drikker som regel 1-1,5 liter coca cola om dagen, hvilket jeg nyder, da jeg elsker Coca Cola, men bagefter ærgrer mig over, da jeg godt ved at det er meget usundt og skadeligt.
  Jeg har altid været bange for at tale med andre om mit problem, da jeg følte mig som en “alkoholiker”, og derfor var meget pinligt berørt af det.
  Jeg føler mig lidt som “Palle alene i verdenen”, og drikker også helst Cola når jeg er alene, men kan sagtens nyde en kold cola i families/offentlighedens skær, men det er som regel kun til mad.

  Jeg håber ikke at jeg lyder klynkende, men har fundet “håb” i denne hjemmeside. Jeg håber virkelig at i vil hjælpe mig ud af mit misbrug, og give mig tips og råd til det.
  Jeg har læst at vand som erstatning skulle være godt, da det også slukker tørsten, men findes der andre råd der kan hjælpe med at komme ud af mit misbrug.

  // er vi virkelig i samme bås som narkomaner og alkoholikere?

  på forhånd tak for hjælpen

 43. Hej – jeg er en ung mand på 18, som i de sidste par år har været “afhængig” af cola. Har været på omkring 2 liter om dagen, hvilket jeg synes er vildt meget.

  Jeg er lidt i tvivl om jeg egentlig er afhængig, da jeg sagtens kan undvære cola i flere dage i træk.
  Om jeg har direkte abstinenser er jeg også meget i tvivl om. Jeg har lidt af migræne eller bare normal hovedpine, men det er ofte pga væskemangel – ikke cola. Dage hvor jeg ikke drikker så meget cola, drikker jeg bare vand hvilket fungerer fint bortset fra at det er lidt kedeligt?

  Har aldrig haft problemer med mine tænder da jeg hader at have beskidte tænder – ofte børster jeg dem tit 3 gange om dagen. Desuden er jeg undervægtig, så hvis jeg ikke fik dette energi, ville det måske gå ned ad?

  Det har dog gjort at jeg ofte mener, jeg er mega usund, så lider en smule af bulimi… Så hvis jeg spiser meget eller en aften foran computeren har “hygget” mig for meget, så får jeg det dårligt og… ja…

  Jeg træner en smule herhjemme – er jo 18 så vil jo gerne så “okay” ud… Men er bare i tvivl om cola ligefrem modvirker opbyggelsen af muskler?

  Håber i tager jer tid til at læse og svare da jeg har svært ved at snakke om det… 🙂

  1. Hej Mikkel

   Mit bedste bud er, at dit ALT for store indtag af cola har smadret din forbrænding – og det er en væsentlig årsag til din undervægt. Så store mængder sukker og andet skidt bringer din krop ud af balance.

   Du skal klart tale med din læge eller en anden person, du har tillid til om din bulimi. Ved du i øvrigt, at kombinationen af opkast og hyppig tandbørstning ødelægger emaljen på dine tænder?

   Tænk dig godt om – og skriv endelig igen. jeg er her!

 44. Jeg vil prøve at droppe cola’en hver anden dag samtidig med at jeg selvfølgelig fortsætter med kun vand i skolen. Så derefter hver 3. dag… håber at det kommer til at virke – samtidig med at jeg vil udskifte noget af det med vand. Men føler ikke at jeg direkte afhængig, men nu må jeg prøve at lægge mærke til hvordan jeg reagerer på det… 🙂 Skal nok vende tilbage med det…

  Jeg har snakket med nogle venner omkring bulimien, inklusiv en pige fra klassen som selv har anorksi… hun siger også jeg skal gå til læge, men det er ikke så seriøst? det handler, for mig, om at jeg skal huske ikke at total grovæde og passe på hvad jeg spiser. Normalt ville man vel bare spise sundere dagen efter pga skyldfølelse eller bare glemme det. Men det kan jeg ikke…. Er vel pga min opdragelse… at jeg var den mindste i mit “kuld” af 3 drenge hvor de andre arbejder og bliver store og stærke, mens jeg vælger at tage faglig uddannelse hvor man ikke bruger kroppen vildt meget? Så vil da slet ikke have at fedt skulle gå ud over det magiske vaskebræt? Er vel til at følge, eller er det bare mig? …

  Men vidste ikke at cola kunne hæmme opbyggelsen af muskler, og det er vel det som vil motivere mig mest til at stoppe 🙂 Er det cola specielt som skader kroppen, eller er det generelt sodavand? om man evt kunne skifte ud med fanta fx 🙂

  1. Al sodavand er noget skidt, når det overdrives. Og alt over 1 liter ugentligt er overdrevet!

 45. Hej kan man også blive afhængig af cola uden sukker? Jeg drikker ca 2 l pepsi max om dagen og har været stoppet i 2 dage, har virkelig meget hovedpine, svimmlelhed, ondt i led og træt i musklerne (jeg har ikke influenza) Kan det virkelig skyldes mangel på cola??

  1. Hej Pia

   Det er IKKE sukkeret, du bliver afhængig i cola – det er alle de mange stoffer, der er tilsat. Så jo: Du er cola misbruger! To liter om dagen er ALT for meget. Jeg anbefaler, at man maksimalt drikker en halv liter cola om ugen.

 46. hejza jeg kvinde 25 år og har næsten totalt udskiftet almen væske med coca cola og har drukket ca. 4-5 liter måske mere hver dag siden jeg var 14 år.
  jeg har mange gange prøvet at stoppe men det er ikke lykkedes for mig i mere end 1-2 dage før, jeg har fået konstateret en ustabil Borderline og er i behandling min psykiater kender til mit problem og prøver også at støtte mig og jeg har en god kæreste som er opsat op på at hjælpe mig nu, så nu skal det være også fordi det går ud over vores økonomi.
  jeg er nu cola fri på 4. dag og jeg har det som en narkoman på afgiftning mer ryste/svede/kulde/krampe/tude ture ondt i led og muskler, jeg er meget svag og humørsyg osv. og jeg har ikke spist i et par dage,eller jeg har nu kunne holde lidt cultura i mig så det er på vej op ad igen.
  Og jeg er stadig opsat på at stoppe så i dag har jeg ringet til min familie og sagt at jeg er ved at stoppe så de ikke udsætter mig for sodavand og det er de med på 🙂 jubii for mig.

  Jeg skriver her fordi jeg søger støtte og også gerne vil hjælpe andre med mine erfaringer hvis jeg kan.
  jeg tager også gerne imod gode råd hvis i har nogle…..

  Qnuzer janni

 47. Hej- Jeg er en ung mand på 43år som har et problem. Jeg drikker på en god dag 4liter og på en dårlig dag 6liter ZERO.

  Dette misbruge er accelreret gennem de sidste 3 år og er nu så slemt at når jeg vågner om natten drikker jeg ZERO. (og ryger en smøg)

  Findes der noget der kan dulme abstinenserne når man holder op?

  Er det bedst at trappe ned eller er det en kold tyrker der skal til?

  JEG VIL UD AF DETTE MISBRUG

  Den tørstige

  1. Hej Ulrik
   Ja – du skal ud af det misbrug omgående! Du er reelt truet på livet af det – så direkte er jeg nødt til at skrive det.

   Koldt vand med citron eller lime i hjælper nogle – og det er aldeles sundt at drikke. Det vigtige er, at du kommer i gang. En kold tyrker er det bedste, og her SKAL du gennem nogle hårde dage først. Men det er muligt at gøre det, og det er meget mere attraktivt end et nyresvigt eller en kiste.

   Hold os opdateret, ikke? Og gå i gang NU – i dag!

   Mange tanker herfra!

 48. Hej!
  Jeg har læst det meste af tråden igennem og vil gerne dele min erfaring med cola.

  Jeg er 26 år og har været afhængig af cola i ca 10 år. Det startede allerede efter jeg fik mit første job og havde råd til at købe cola fra automaten i skolen. Dengang drak jeg nok ca 1 liter light dagligt. Det har dog siden eskaleret og er nu omkring de 3-5 liter daglig.

  Eftersom jeg drikker light har jeg heldigvis ikke problemer med tænderne, men det er stadig en enorm belastning at det første jeg har brug for om morgenen og det sidste jeg skal ha om aftenen er cola. Jeg er dog overvægtig. Dette skyldes helt klart min livsstil som cola kun er en del af.

  Jeg har gentagene gange prøvet at afvænne mig selv. Sidst varede det 43 dage.

  Lige en note til afvænnings generne: Det hjælper mig meget at bruge pinex de føste tre dage. Det fjerner min hovedpine. Jeg har dog stadig problemer med søvn (bliver ENORMT hurtigt træt og sover ca 15 timer i døgnet).

  Så mit råd til folk der vil afvænne sig er: START PÅ EN FREDAG, SNUP ET PAR PINEX OM MORGENEN (BLIV VED MED AT TAGE PINEX FREM TIL SØNDAG) DRIK RIGELIGT VAND OG SOV UD I WEEKENDEN!

  efter 10 dage er min fysiske træng til cola væk, men lysten og ideen om cola er der stadig. For mig har cola fra tidlig alder været forbundet med hygge og trøst.

  Lige nu er jeg igen på 13 døgn uden cola!! det går godt, men desværre er jeg ved at lægge mig med influenza og trænger til min “trøste cola”. Det var sådan jeg faldt i sidst.

  Jeg har dog besluttet mig for IKKE at falde i denne gang. Det SKAL bare være slut nu, og jeg har også affundet mig med at det betyder at jeg ALDRIG kan drikke cola igen. Starter jeg bare med en enkelt -måske juleaften? Så ved jeg nemlig at jeg er på den igen.

  Mange hilsner

  Camilla

 49. Nu har jeg holdt mig fra cola i over en uge. Men jeg har dog drukket andre slags for at se om jeg faktisk er afhængig af cola. Det er jeg dog ikke tror jeg. Det eneste jeg har oplevet er at jeg er blevet enormt træt.
  Har store forhåbninger om at blive ved med at holde mig fra cola i hver dagene.

 50. Men lise – er de andre slags mindre skadelige end cola? det er kun cola som er i fokus her…
  Vil det være bedre for mig at købe en fanta i stedet for en cola? Eller giver det det samme? 🙂

  1. Generelt er det hamrende usundt at indtage sodavand udover minimale mængder – alen esukkerindholdet er nærmest absurd. Cola indeholder bare en mass eekstra stoffer, der kan smadre dine nyrer og din lever.

 51. Mange tak for den her side og at Cola afhængighed bliver belyst.

  Jeg har også været afhængig af Cola i snart flere år, man ved det er slemt når man klokken to om natten drøner ned på tanken bare for at købe Cola. Eller altid skal have en billig 2 liters med hjem hvergang man lige har 14 kroner. Og man ved det godt – at det er det værste skidt man kan drikke.

  Jeg er fast besluttet på at starte det nye år, og holde fast ved et liv UDEN Cola. Det er før lykkes mig at holde i en uge men hvis man køber en ja så køber man dem hver dag!

  Så held og lykke til all og lad os gøre noget ved det i 2010!

  1. Hej Oliver

   Jeg tror mere, du har brug for psykologhjælp, når du skriver så tåbeligt i en debat, hvor mennesker virkelig har et problem. Få din far og mor til at hjælpe dig, ikke?

 52. Det er nu ved at være længe siden jeg har skrevet herinde.

  Min status er at jeg er virkelig begyndt at tænke over hvad jeg drikker. Istedet for sodavand, som jo er ret usundt pga. alle de tilsætningsstoffer, er jeg gået over til noget så vildt som kakaomælk. Desuden er jeg begyndt virkelig at dyrke motion…

  Vender tilbage senere 🙂

 53. Jeg har drukket 3 liter cola hverdag i 25 år , jeg er nu 45 år og døjer med oppustet mave og ondt ved nyrene

  Skal snart stoppe og ved at jeg nok skal komme ud af misbruget

 54. Må hellere lige følge op på mit indlæg om mit nytårsfortsæt om ikke at drikke mere cola i 2010!

  Indtil videre ..21 dage cola fri! Så snart en måned. Det har overraskende nok ikke været så svært at stoppe, måske var tidspunktet bare helt rigtigt for mig. Ihvertfald har jeg ikke oplevet de dundrende hovedpiner og andet…Men trangen og vanen..Den kæmper jeg stadigvæk med en smule. Tænker stadig ofte på at købe en cola, fordi jeg associasere den med at komme hjem og hygge. Men..so far so good, bare at fortsætte herfra 🙂

 55. Hej
  Jeg er journalist på JydskeVestkysten og er faldet over jeres debatside i forbindelse med research til en artikel om netop cola-afhængighed og behandling.
  Jeg leder efter en case – gerne fra det sydlige Danmark – som har lyst til at fortælle om, hvordan det er at være – eller have været – afhængig af cola. Det kan sikkert være svært at forstå for nogen og derfor er det vigtigt, at der er nogle, som har det helt tæt på livet, som kan fortælle om det på en måde, så andre kan sætte sig ind i det. Jeg hører meget gerne fra jer, og har i et ønske om anonymitet, finder vi nok ud af det.
  Skriv til mig på ltu@jv.dk

 56. Jeg er afhængelig af sodavand og har været det i 6 år. jeg er i udemærket form ellers men jeg har virkelig brug for hjælp og det skal være det nermeste man kan komme på profesionelt. Har forsøgt på nettet at finde noget hjælp, men det ikke lykkeds, hvis nogen kender noget eller nogen måde at få hjælp på, sig til tusnind tak

 57. Jeg kender desværre ikke nogen i det område, Alexander. Men hvis du søger efter terapi eller NLP terapi på nettet, bør du kunne finde nogen i nærheden af dig, der kan starte din vej ud af dit misbrug.

 58. Det seneste år har jeg i den grad drukket meget cola. Men her idag, da jeg havde fået drukket omkring tre-fire glas, begyndte jeg sådan at ryste. Det er ikke stoppet og har stået på et par timer. Jeg har længe overvejet om jeg nu også lige skulle skære ned på mit forbrug, men idag blev jeg da lidt skræmt. Men forinden havde jeg også spist en chokolade og en lille pakke chips og havde på det tidspunkt ikke fået specielt meget ordentligt at spise, så jeg overvejer også om det kunne være for meget sukker på for lidt tid? Uanset hvad, vil jeg i hvert fald gerne have et par råd til at skære ned på mit forbrug af cola.

  1. Sofie – 3-4 glas cola giver dig mere sukker, end du burde indtage på 3 dage! Og læg dertil alt det gift, stadset også indeholder. Skær ned – eller bliv fed, dø tidligt og lev et sølle liv indtil da. Det er barske ord, men det er sandheden.

 59. Tænk, jeg anede ikke at cola havde døden som konsekvens. Det er den mest deprimerende måde at dø på, sådan skal mit liv ikke ende. Jeg skal helt klart holde op med colaen, ikke bare skære ned..

 60. jeg vil sige at jeg skal mindst have 1-2 cola’er om dagen mindst 33 cl pr cola men helst 50 cl… det er bare hverdagen i weekenden kommer det an på hvad jeg laver hvis jeg bare har en hygge weekend med afslapning kan der ryge ekstremt meget cola ned

 61. Hej lise
  Jeg fandt denne blog / debat via google og vil fortælle at jeg er noget chokeret over at du rådet til at man skal drikke kaffe i stedet for cola. Eller vand med citron.

  Jeg har aldrig kunne tåle kaffe, får den vildeste kvalme og kaster op af det eller i bedste fald “kun” dårlig mave, så ud over koffeien er der med garanti også andre strenge stoffer i kaffen det jeg helt sikker på og der er enda meget seriøse kaffedrikkere i min familie, der er tale om kaffe afhængighed for flere.

  Derfor chokerer kaffen mig i dine råd.

  Selv er jeg alvorlig cola narkoman og ville så gerne stoppe nu. Jeg drikker mellem 2.3 liter pr dag alene og mere hvis jeg er sammen med venner.

  Syren i colaen mærker jeg ik så meget til, for børster altid tænder meget grundigt og tygger også ind i mellem tyggegumme for at afhjælpe dette.

  det var så grunden til jeg chokeres over rådet til citron og lime i stedet for, da det også er meget syreholdigt.

  Jeg gik på et tidspunkt over til light og åh boy aldrig har jeg været så syg, skal lige tilføjes at jeg lider af kronisk migræne og har gjort næsten hele mit liv, nu jeg 35 og min cola afhængighed har kun i forhold til flere af jer andre varet ca 3 år.
  Da jeg startede med alm billig cola gik mine migræneanfald ned fra 3-4 anfald pr uge til max 1, derfor blev jeg desværre indfanget.
  Da jeg en periode gik over til light fik jeg så voldsomme migræneanfald og voldsommere i over 2 måneder på denne måde læste jeg at der i light var indholdstoffet aspartam som er et kendt stof blandt migræne patienter som FREMKALDENDE migræne, så tilbage på sukker cola.

  Denne debat har virkelig fået mine øjne op for hvor alvorligt mit problem er og hvor stort mit ønske er om at stoppe. Det altså bare skræmmende.
  Jeg tåler heller ikke for meget chokolade, lakrids eller andre former for slik uden at få voldsom migræne.
  Siden jeg skiftede tilbage igen til normal harboe cola (IKKE light) har jeg haft 4 store og 5-6 mindre migræneanfald på over ½ år og der virkelig lidt når man taler om mig, jeg har været til udredning hos alm læger og specialister og adskillige de sidste over 20 år, fik forst anerkendt migrænen som 10 årig, men ved nu at jeg fejlede det i mange år før også, hvor alle blot sagde det var psykosk men i virkeligheden var startet med en fald ulykke.

  Jeg skal have mobiliseret min største viljestyrke og komme ud af dette her.

  Tusind tak for indsigten og håber andre kan bruge min fortælling til noget.

  1. Jamen Karina – denne artikel og dens kommentarer er jo skrevet til alle og ikke kun til dig. Der er ikke mange, der ikke kan tåle kaffe, og at du ikke kan, skal vel ikke forhindre andre i at drikke en kop kaffe?Man kan blive afhængig af faktisk ALT, og jeg kan love dig, at det er 100 gange sundere at være afhængig af kaffe end af Cola. Men naturligvis er enhver form for afhængighed skidt.

   Du er åbenbart nemt at chokere – vand med en citronskive i har kun minimalt syreindhold. Jeg tror, du skal prøve at læse rådene igen – hvis du da ikke bliver FOR chokeret 😉

   Tak for din historie – og ja: Du skal bestemt ud af det misbrug. Du skal så bare ikke drikek kaffe, men du kan altså roligt drikke vand med en skive citron eller appelsin i. Syreindholdet er ikke noget problem – tro mig.

   Held og lykke!

 62. Glemte en sidste kommentar, én spurgte om vægt på cola afhænige og min vægt er normal, jeg måler lige under 160 og vejer 54 kg, så ingen overvægt her, men som jeg skrev ovenfor spiser jeg heller ikke så meget guf da jeg ikke tåler det, hellere undvære end få de slemme migræneanfald.

  Mvh Karina

 63. Hej igen Lise
  Tak for dit hurtige svar. 🙂
  Nej at jeg ikke tåler ELLER kan lide kaffe for den sags skyld skal under ingen omstændigheder forhindre andre i at drikke det, men cola og kaffe indeholder begge koffein der er stærkt vanedannende, cola light indeholder ikke sukker, hvor alm cola gør i kæmpe mængder og rigtig mange der tager kaffe i stedet for cola putter også sukker i. Sukker som også er en afhænighed.

  det jo bare værd at have med at kaffe ikke kun er en uskyldig drik, for både afhængigheden og misfarver tænderne og nogen typer endda kan hæve kolesterol tallet.

  Nå ja chokket over citron var nok også overdrevet, mere som HVAD, citronsyre i stedet for kulsyre, tja da men selvfølgelig har du ret, jeg er enig med dig og vand med lidt citron er vel også godt og klart meget bedre end cola.
  Personligt synes jeg bare også det smager rigtig dårligt. Så vil jeg hellere spise appelsinen ved siden af eller dryppe min fisk godt med citron. 😉

  Om min afvænning ville jeg fortælle at jeg på de to dage kommet ned på 3 kopper cola og drikker så ellers rent vand, jeg spiser kalkpiller fordi jeg ikke har drukket mælk siden jeg fik mit første barn rigtig mange år siden og prøvede igår og drikke mælk igen men fik kvalme bare af første to slurk.
  Lidt øv, men så holder mig til koldt vand, har fået mig en lille flaske jeg har ved mig næsten hele tiden, det hjælper rigtig meget at have den ved hånden og når jeg får overvældende trang til cola går jeg ud og genfylder den med frisk koldt vand.

  Har også købt sukkerknalder, for med alt det sukker jeg nu undværer fra colaen frygter jeg at blive meget syg af og undvære, migræne frygten ligger og lurer tæt men kun en gang var også igår tog jeg to stk sukker, og to panodil samtidig pga meget kraftig hovedpine (ik migræne) fik det meget bedre ret hurtigt.

  Jeg tror ikke det duer for mig med en total kold tyrker, derfor jeg trapper sådan her ned og behandler lidt endnu med sukker.
  Hvad er din mening om at gøre det sådan her, jeg føler det mildere end bare at droppe alt helt?

  Jeg har heldigvis stadig ingen trang til slik og søde sager ellers og det havde jeg ellers forventet ville komme, det jeg glad for.
  Nu ser jeg idag på 3. dag med kun meget lidt cola i forhold til før, hvordan det går.

  Håber selvfølgelig snart jeg kan sætte det helt på hylden og aldrig købe det mere.

  Tak for bloggen her, det virkelig en lettelse at se andre som ved hvordan det er.

 64. Tak Lise. Det går rigtig godt for mig vil jeg sige. Her til Marts har jeg været cola fri i to måneder. Og det eneste sodavand jeg har drukket i to måneder er en 33 cl dåse fanta. Så det synes jeg selv er ret godt gået 🙂

  Og det kan sagtens lade sig gøre at stoppe helt med det skidt 🙂

 65. Hej Lise

  Mit problem er ikke jeg er afhængig af almindelig cola, men Pepsi Max. Altså kan det jo ikke være sukkeret.

  Har du nogle råd?

  Skulle det være nemmere at komme ud af?

  mvh
  T

  1. Hej Thomas

   Sukkeret er skam heller ikke det, du bliver mest afhængig af. Pepsi Max indeholder koffein og lige så mange andre skadelige stoffer som Coca Cola. Det er ikke mindre farligt at have et overforbrug af Pepsi Max eller Cola Light – måske endda tværtimod. Aspartam og andre kunstige sødestoffer er mistænkt for at kunne give epilepsi og andet skidt ved et overforbrug. Så nej – det er ikke nemmere at komme ud af, men det er MINDST lige så vigtigt at komme ud af som narkomani af almindelig cola!

 66. Hej
  Jeg har hørt der snart skulle åbne et center som kan hjælpe cola afhængelige??

  Jeg har været afhængelig af cola light i ca. 7 år nu. Har forsøgt at stoppe mange gange nu. Men får desværre slemme abstinenser, efter en uge kunne jeg tude så meget hovedepine fik jeg, og det blev værrer og værrer dag for dag, til sidst måtte jeg give op og drikke cola igen, til hovedpinen forsvandt igen.
  Udover det blev jeg så træt jeg ikke kunne hænge sammen. Tænkte konstant på undskyldninger for at lige drikke et glas også.

  Det er utroligt så slemt en omgang bobble vand kan være. Har også forbudt det for min datter, synes cola er noget frygtelig noget. Hun får kun almindelig sodavand hvis vi skal hygge.

  Men også træls det ikke bliver taget så seriøst, for det burde det. Light indeholder jo også aspartam der i sig selv skulle være vanedannede også. Det gør det jo ikke nemmere

  Hilsen
  Tinna

 67. Hej, jeg er også afhængig, drikker mellem 1 1/2-3 L om dagen, starter morgenen med 2-3 glas allerede inden morgen maden, og så går det bare deruda resten af dagen. Jeg drikker stort set ikke andet.

  Jeg er førtidspens. pga. hovedpine og migræne.

  Dette overforbrug har stået på i rigtig mange år (jeg er 40 år)

  Jeg har holdt mig fra Pepsi Max i et halvt år, men faldt i igen – og nu kører det bare derud af.

  Jeg tænker på cola hele tiden, og bliver helt desperat, hvis vi er ved at løbe tør.

  Hvad skal jeg gøre?

  Mvh. Helle

 68. Hej.

  er lige blevet færdig med at læse bloggen igennem og må indrømme at jeg er lidt chokeret over hvor alvorlige konsekvenser et stort sodavand og især cola forbrug kan have dor helbredet.

  Jeg har selv i mange år drukket minimum 1 liter cola om dagen. Selvom jeg vidste at det bestemt ikke var sundt har jeg aldrig rigtigt taget konsekvenserne seriøst.

  For godt en uge siden bestemte jeg mig for at stoppe med at drikke cola eller i hvert fald skære ned på forbruget. Jeg har derfor ikke drukket cola i en lille uges tid nu og selvom jeg stadig døjer lidt med hovedpine og et ret så stort afsavn så er jeg sikker på at det er den rigtige beslutning. jeg sover meget bedre om natten nu glæder mig over alle de penge jeg kan spare.

  Dog vil jeg ikke droppe cola helt, for jeg elsker virkelig det stads. Jeg har derfor sagt til mig selv at jeg fremover må drikke cola en gang om ugen og ved særlige lejligheder.

  Rikke

 69. Hej Lise

  Fantastisk side;o) Jeg har læst det hele nu. Jeg har været afhængig af Cola, cola light cola Zero i 10 år nu. Min mand tror ikke på at man kan være afhæning af cola.

  Jeg har prøvet og stoppe af flere omgange nu, jeg har normalt drukket 1,5 til 2 liter cola om dagen er dog kommet ned på en ½ liter nu.

  Det har været så slemt at jeg har løjet for at få cola, været gået i panik hvis at det ikke var i huset. og vnad har været en by i rusland. Så skræmmende…

  Men efter jeg har læst det her, er jeg blevet så dybt chokret.

  Det har været mit wake up call.

  Tak fra Louise

 70. Hej igen
  Jeg har ikke drukket cola i lidt over 1½ uge nu, prøvede at trappe langsomt ned, men fik det vildeste migræneanfald og besluttede midt i det at så var det slut for hvorfor skulle jeg lide lige så meget i nedtrapningen som ved et fuld stop.
  Savner det men holder ved og er glad for beslutningen, siden her har fået mig til at stoppe, så tak.

  1. Dejligt at høre, Karina. Og til alle andre: Læg mærke til, hvor mange colamisbrugere, der rammes af migræneanfald!

 71. Ja det har jeg godt lagt mærke til, nu jeg så kronisk migræniker desværre, men at fjerne alle kilder til ekstra anfald er jo kun sund fornuft.
  mvh Karina

 72. Ja Anders – den kan jeg godt være enig i 🙂 Jeg løber hver dag hvis jeg ikke har været på arbejde… måske flere gange dagligt. Samtidig træner jeg og har ikke fået et så godt resultat siden jeg stoppede med at drikke cola til dagligt. Drikker det kun hvis jeg får det tilbudt og der ikke er andet… Vil hellere drikke lidt forskelligt hvis det nu skal være boblevand 🙂
  Denne side har virkelig fået mine øjne op 🙂

 73. Hvor er der rart(?) at høre at jeg ikke er alene. Jeg er 21 og har været afhængig af cola de sidste mange år. Drikker ca. 2 liter cola zero om dagen og ja, jeg ved godt at det er ALT for meget! Men nu skal det være slut! Har lige hældt tre liter ud i køkkenvasken og er fast besluttet på aldrig at røre det igen.

 74. jeg føler nærmest jeg bliver nød til at drikke de 1-2 liter cola om dagen og det har jeg gjort i kun en 3månders tid, føler jeg bliver nød til at drikke det er fordi jeg er nørd 😛 spiller meget computer spil især counter strike, føler jeg bliver nød til at inten drikke cola eller energi drinks har hørt mange ting der kan ske når man drikker meget cola eller andre højt koffien indholdlige drikke og synes nu aldrig jeg har prøvet at få det så jeg overlever nu nok! børster mine tænder 2 gange om dagen aligevel er de nu pænt grimme!

 75. Hej
  Jeg må krybe til korset, da min nærmeste famile i årevis har sagt, at jeg har et problem. Da jeg jo er afhængig, så er det jo lettere, at slå det over i sjov end, af se det i øjnene.
  Dertil er jeg nu kommet, men jeg er samtidigt også så afhængig, at jeg nu her hvor jeg skriver dette, blot vil tage i morgen med og måske dagen efter og så går tiden jo med mere cola til følge.

  Jeg har drukket cola i rigtig mange år, men de sidste ca. 10 år er det gået rigtigt galt desværre.
  Jeg drikker mellem ca. 6 liter Harboe light cola om dagen…..
  Jeg ved jeg har et problem, men det er sgu svært at gøre noget ved det og jeg ved, at jeg har brug for hjælp for at komme det til livs.

  Det første om morgenen er køkkenet og et stort glas cola. Inden jeg er ude af døren, er der røget den første liter. Jeg kan ikke køre bil uden jeg har cola med (næsten vigtigere end brændstof til bilen.. 🙂 )

  Finder jeg ud af en aften, at jeg er løbet tør for cola, hvilket virkeligt ikke må ske, ja, så tager jeg da bilen de 10 km op til døgneren som forhåbentligt stadig har åben og køber mit livseleksir (læs cola)….Uden dette kan jeg ikke fungere som menneske. Og jeg ved godt, at jeg er langt langt ude….Men hvad gør man ikke når man er afhængig af noget…. Man gør næsten alt der står i sin magt…. Tænk sig engang, det er cola vi snakker om… Der er ingen advarsels skrift som på cigaret pakken, så den hælder vi da bare på os selv uden, at tænke i retning af at det kan gå galt….. Og galt kan det så sandelig gå…

  Min tandlæge siger, at mine tænder har taget noget skade, dog uden jeg har bemærket det, men alligevel er jeg så dum at fortsætte mit cola drikkeri….

  Jeg har engang røget ca. 20-25 smøger om dagen, men stoppede brat en nytårs aften, da det skulle være slut. Det er nu 15 år siden og jeg har ikke rørt en smøg siden. Flot ikke…..:) Men en last skal man åbenbart have, i stedet kom colaen…. Men den har jeg sgu desværre ikke samme viljestyrke overfor. Jeg har flere gange forsøgt, men ak nej…

  Spørgsmålet er: Hvordan kommer jeg dog ud af dette jeg har rodet mig selv ind i, og naturligvis gerne på en måde der gør mindst ondt.

  Hjælp en fortvivlet!!!!!

  1. Kære Lars

   Faktisk er du godt på vej, for du har en ret klar erkendelse af dit problem. Jeg tror, din bedste vej lige nu er at sætte dig ned i ro og mag og tænke tilbage på de følelser, du havde lige inden du røg din sidste cigaret. Du lykkedes dengang med at knække en vane, der er lige så vanskelig at komme over som den, du skal i gang med nu. Find frem til, hvad der foregik inde i dit hoved den nytårsaften og se, om ikke du kan efterligne det – bare med cola.

   Når det så er sagt: Med det forbrug af cola, du har, vil du skulle vælge meget snart mellem at stoppe eller få alvorlige helbredsmæssige problemer, der vil dræbe dig til sidst. Jeg siger ikke dette for at skræmme dig – det er bare sådan, det er!

   Du skal gøre noget NU! Har du ikke en familie, du skylder at leve længere, end du kommer til med det misbrug?

   Du kan overveje terapi mod dit misbrug, der er fler egode steder at få hjælp. Hvor i Danmark bor du, Lars?

 76. Jeg har i aftes haft en samtale med mine nærmeste, og jeg er indstillet på først at prøve en kold tyrker. Lykkes det ikke, så henvender jeg mig helt sikkert til dig.
  Fra engang i dag slipper colaen op i huset, og så er der ikke mere cola i dette hus i lang lang tid.
  Jeg fandt i nat på nette en skrivelse om hvor giftigt det søde middel egentligt er..føj.. Det var lige fra hjernesvulster, blindhed, sukkersyge, muskelspasmer osv.
  Jeg har i en del år nu døjet med kramper mest i benene, men også i resten af kroppen. Samtidigt også muskel sitren. Lægen har ikke haft en forklaring på det, da mine blodprøver var fine, men han har jo heller ikke kendt til mit cola misbrug.
  Efter det jeg læste i nat, så skulle det slet ikke undre mig at min muskelsitren og kramper skyldes misbruget af cola (sødemidlet). Det har været rigtigt træls med det krampe, så nu håber jeg på, at jeg kan blive det kvit ved samme lejlighed… 🙂
  De næste dage bliver helt sikkert IKKE sjove, men det er en nødvendighed har jeg nu erfaret. Jeg har heldigvis fri og har en del arbejde der skal laves i frisk luft. Men det kan være hovedpinen sender mig i seng i stedet.

  Du skal have mange tak for din foreløbige hjælp, det har været den hjælp der skulle til for, at jeg fik taget hul på bylden.

  Jeg skal nok holde dig underrettet om hvordan det går…:)

  1. Hej Lars

   Godt at høre, at du nu er på vej. Du skal gennem nogle barske dage, men det er det rene vand i sammenligning med, hvad der venter dig, hvis du ikke stopper med dit misbrug nu. Jeg er her – hold mig orienteret! Alle gode ønsker herfra!

 77. Der var lige den med migræneanfald i et svar et stykke oppe på denne side, det vil jeg godt lige kommentere på også.
  Jeg har også en del migræne anfald. Om det så også er colaen eller om jeg havde haft det alligevel, det ved jeg ikke. Men et er sikkert, Der ryger en del kodimagnyler ned under sådanne anfald og det er jo heller ikke vildt sundt.
  Måske er man heldig og slippe for dette også ved, at lade colaen stå. De er nemlig ikke så sjove de dage det står på.

  Havde jeg dog bare sparet de penge op, som jeg har brugt på cola. Det er ca. kr. 1170,- om måneden, eller om året kr. 14.000,- …. Og det er endda netto. Der skal altså tjenes ca. kr. 25.000,- for at bruge de kr. 14.000,-…

  Nu kan Harboe sgu godt sætte deres produktion lidt ned, de får ikke flere penge af mig…

 78. Så er dag et overstået. Det gik egentligt rimeligt det meste af dagen, men jeg savnede dog min cola hele dagen. Fik hovedpine om eftermiddagen, som jeg dog hurtigt fik slået ned med et par piller.
  Men om aftenen kom den igen og der måtte jeg gå i seng, da pillerne ikke hjalp.
  Jeg er i dag stået op med den samme hovedpine, så det er rigtig træls. Synes jeg ryster på hænderne og gud hvor savnede jeg mit cola i morges. Den første liter var den bedste, men det er jo historie… snøft
  Jeg fandt endda en 2 liters cola i mine gemmer i går, som jeg havde glemt. Den ligger der endnu, og jeg har ikke rørt den selv om det havde været nemt og dejligt.
  Men jeg ved lige som med cigaretterne, at det er enten eller. Jeg kan tydeligt huske fra min skoletid hvor vi havde en alkoholiker på besøg i klassen, som skulle fortælle os om hvordan det havde været. Han sagde på et tidspunkt, at en øl var for meget og 100 øl var for lidt. Der med sagt, at træder du først over grænsen, så kører løbet og så kan du ikke selv styre det igen.
  Dertil kender jeg også mig selv godt nok til at vide mht. cigaretter, at teger jeg blot det første hiv af en smøg, ja, så kan jeg meget nemt finde en undskyldning for, at få det næste hiv og så fremdeles.
  Nå, men jeg vil til at drikke et glas vand mere. Hold da op hvor smager det dog absolut ingenting af. Savner mit cola……

  1. Hej Lars

   Tillykke med din første dag! Jeg ved, at du er på rette spor nu – og du får jo også god hjælp af din krop, der fortæller dig, hvor alvorligt forgiftet den er ved at give dig så voldsomme abstinenser. Din holdning er på plads, og jeg tror på din motivation. Du kan komme videre – det ved jeg!

   Mange tanker og held med dag nr. 2!

 79. Så er jeg her igen..:) Mit humør har været helt nede og vende, men jeg er dog på vej op igen. Jeg har forsat hovedpine, men nu er der perioder i mellem hvor jeg har det fint.
  Stadig ikke drukket noget cola, selvom det endda stadig ligger i huset…:)
  Jeg begynder så småt, at vænne mig til smagen af vand igen, dog bliver det af og til lavet til saftevand når jeg savner noget sødt.
  I dag er det egentligt gået fint. Jeg tænkte egentligt slet ikke på cola da jeg stod op, og det er jo fint.
  Jeg tror jeg er ovre det værste nu mht abstinenser, så mon ikke det går.
  Det skal det gøre….:)

  1. Hej Lars

   Se – du er på rette vej. Og du vil glæde dig over, at allerede i løbet af den næste uge vil du mærke fysiske forbedringer. God weekend – og jeg er stolt af dig!

 80. Hej
  Jeg elsker cola, jeg elsker fredag hvor jeg skyller cola ned med god samvittighed. Jeg har været ryger, og symptomerne på colaafhængighed er akkurat det samme som at være afhængig at smøger. Jeg er 33 og vil så gerne stoppe. Det er besværligt, dyrt og jeg drikker i smug for mine børn! Jeg går og forestiller mig et sundt liv med god samvittighed uden cola. Drikker minimum 1 liter om dagen. Min største frygt ved at stoppe, er hvis jeg ikke kan få en eneste cola mere i mit liv!

  1. Jamen Signe… Din største frygt skal da være, hvad der sker, hvis du ikke stopper nu! Du har børn… Du ved godt, at du kan dø eller blive alvorligt og kronisk syg af dit misbrug, ikke?

 81. Jo selvfølgelig ved jeg det, som sagt det er ligesom at være ryger…jeg ved det er usundt, men gør det alligevel. Men efter jeg læste alle de indlæg der er her, besluttede jeg at nu er det nok. Så i går startede jeg på nedtrapning. Sagde til mig selv at jeg måtte drikke en dåsecola kl 12 og 16. Og det holdt jeg, det har jeg også tænkt mig at gøre i dag. Jeg har prøve at stoppe helt før, fra det ene dag til den anden, og det har bare resulteret i, at jeg har drukket dobbelt så meget efterfølgende. Denne gang skal det lykkedes.

  1. Godt at høre, Signe! Jeg tænker på dig, og jeg håber, du vil fortælle os, hvordan det går?

 82. Hej igen.

  Siden sidst er det faktisk gået rigtigt godt. Tænker ikke så meget på cola`en længere og det er ved, at være en vane og gå til vandhanen når jeg er tørstig.

  MEN jeg vedbliver, at blive hjemsøgt af en forbandet svær hovedpine. Det gør altså rigtigt ondt når den er der. Jeg får den af og til om dagen, men det er sikkert, at jeg får den til nattetide og den varer natten igennem. Når jeg står op har jeg mega ondt i hovedet. Om natten har jeg været nød til, at gå ned efter et par hovedpinepiller blot for, at få lidt søvn.
  Kunne den hovedpine bare slippe mig, så har jeg det egentligt rigtigt godt.
  Hvor længe plejer hovedpinen at blive ved????

  Jeg ved godt, at jeg har været stormisbruger af cola med mine 6 ltr om dagen, men er det derfor jeg skal plages længere af hovedpine også?????

  1. Hej Lars
   Sørger du for at drikke rigeligt med vand? Ikke kaffe – men vand? Og får du salt nok? Hovedpinen er en del af prisen for den forgiftning, du har givet din krop. Typisk forsvinder den efter 1-2 uger. Og igen: Masser af vand hele dagen.

 83. Hej Lise

  Ja, jeg får meget vand at drikke, 2-3 liter hver dag. Hvad salten angår, så er det som der nu er i normal madlavning..:)
  Jeg havde håbet på, at hovedpinen kun var de første dage, men der tog jeg fejl.
  Det er rigtig dejligt, at have dig og stedet her…:)

  1. Prøv at købe nogle saltpiller på apoteket i håndkøb og spis 2-3 to gange dagligt. Det KAN hjælpe på din hovedpine.

 84. Hej Lise

  Tak for det, dem vil jeg lige give en chance og se om det kan hjælpe på hovedpinen.

 85. Hej Lise

  Een af mine arbejdskollegaer (jeg kalder ham Dennis, her), har dagligt igennem mange år drukket 8-9 stk. 1½ liters Pepsi Maxi Cola.

  Vi har for år tilbage indført at han kun må drikke 1 stk. 1½ liter cola i arbejdstiden – det var for at hjælpe, men hvad hjælper det ? Når døgnet har 24 timer. Vi er dog klar over at det kan være direkte livstruende og at en massiv kontrol ikke hjælper.

  Det seneste år har det været helt galt med mave tarmsystem/forstoppelse og Dennis kan ikke sove om natten.

  Dennis har konsulteret læge og været indlagt på sygehus mange gange, men focus har været på at Dennis engang imellem får spastiske lammelser (er født med disse) og at Dennis får medicin for dette + medicin for psykiske svingninger/depressiv og piller til at sove på, forstoppelse og hvad ved jeg.

  Lige nu er Dennis endnu engang blevet undersøgt på hospitalet, denne gang vedrørende mave/tarm, for evt. kirurgiske indgreb.

  Så det er en forfærdelig cocktail, men du kunne måske fortælle hvad det kæmpe misbrug af Pepsi Maxi kunne/burde få af konsekvenser for Dennis, der lige nu er ved at falde totalt fra hinanden fysisk og psykisk.

  Dennis har i sag givet udtryk for at han er klar til Cola afvænning og der er nogen der siger at der er behandlingssteder for Cola misbrug.
  Dennis har ingen penge og kan ikke låne i banken og bor i Østjylland. Så det måtte gerne være gratis.

  Jeg har ikke læst alle de mange indlæg og svar på din blog, men du foreslår bl. a afvænning via hypnose.

  Hvad kan du sige til Dennis der er megamisbruger ?

  mvh John

  1. Hej John

   Det var dog en rædselsfuld historie! 12 liter Cola dagligt – er du sikker på, det er så enormt et forbrug? Uanset hvad: Det er ikke en sag for amatører – Dennis er uden tvivl livstruet af sit misbrug. Og da det “private behandlersystem” ikke er gratis, er der kun én vej, som jeg ser det: Praktiserende læge henviser til misbrugsbehandling.

   Det enorme indtag af Pepsi Max giver en ubegribeligt stor mængde af sødestofferne i produktet, og der er her tale om aspartam, og der er en lang liste over skader i kroppen, som dette stof kan forvolde. Bare for at nævne nogle få: søvnforstyrrelser, depression, kredsløbsforstyrrelser, kræft. Desuden er det sådan, at når man drikker eller spiser kunstigt sødestof, så snyder man kroppen til at tro, at den får noget sødt, så den reagerer på samme måde med højt blodsukker, som efterfølgende giver mere trang til at spise – og gerne mere sødt. Så indirekte tager du også på af det! Og så er der også det ved det, at du holder dig selv fast i at skulle have noget, der smager så sødt.

   Dennis står i en skidt situation grundet de andre problemer, han slås med – og jeg er nødt til at sige, at jeg langt fra er læge. Men jeg har en fornemmelse af, at hans problemer KAN stamme fra det umådeligt store indtag af aspartam. Jeg er bange for, at Dennis ikke har noget andet alternativ end at stoppe helt med cola under enhver form. Gør han ikke det, vil han uden tvivl få yderligere problemer fysisk og psykisk.

   Hypnose mod cola misbrug er en løsning for nogle – er det slet ikke muligt for ham at skaffe penge til behandling?

 86. Hej Lise

  Tak for hurtigt svar og dit engagement.

  Ja, min kollega har drukket ca. 12-16 liter Cola pr. dag i mange år og er virkelig også tiltrukket af kager, chokolade, smør og andre søde sager.

  Dennis er i slutningen af tredvierne og ikke tyk, men hvad er der med risikoen for sukkersyge ?

  mvh John

  1. Risikoen for diabetes opstår ikke som en direkte konsekvens af indtaget af cola sødet med aspartam – men som en konsekvens af den deraf følgende søde tand.

 87. jeg er Cola narkoman det er jeg klar over og har været det i over 20 år !! men lige meget hvad jeg prøver kan jeg ikke stoppe ! så jeg vil nu prøve at trappe ned for mit misbrug først til “kun” to dåser om dagen fra i dag !og på søndag er det min plan helt at stoppe 🙂 jeg drikker mellem 1 og 4 liter om dagen

 88. det gik med de “kun” 2 dåser men det var hårdt har ikke drukket cola endnu i dag 🙂

  1. Hej Nicolai
   Godt at høre. Men lov mig nu, at du meget snart stopper helt. Jeg har ikke de bedste erfaringer med nedtrapning. En kold tyrker har faktisk større succesrate.

 89. har ikke drukket cola endnu i dag så jeg vil se om ikke det kan holde fra i dag 🙂 har det ikke godt men klare den

 90. har stadig ikke drukket cola ! 🙂 men har MEGA meget lyst til en ,men jeg vil se om ikke jeg kan stoppe helt fra nu. da dagen i går gik okay, havde dog en del hoved pine, men det gik

 91. det var så 3 dage uden cola 🙂 mega optur !!
  jeg har dog lyst til en en gang i mellem men kan sagtens styre min lyst

 92. Vil lige give mit besyv med igen…:)

  Nu er der gået 14 dage og jeg er stadig helt CLEAN…:) 😛
  Jeg er kommet så langt nu, at jeg er nærmest sikker på at det holder ved..:) Det er sgu dejligt, at være det kvit omsider.

  Jeg taget saltpillerne som du foreslog, men døjer stadig med hovedpine, som dog ikke er så slem som før. Min mave gør ondt af de kodimagnyl som er røget ned i de 14 dage, men desværre er det de eneste der virker på mig.
  Men nu er jeg ved, at være rigtigt træt af at have hovedpine. Andre forslag til at blive den kvit søges???

  1. Hej Lars

   Godt at høre, at du er nået så langt. Det er et meget flot stykke arbejde, du har gjort! Drikker du kaffe? Hvis du kan lide kaffe, kan du prøve at drikke en kop eller to og se, om ikke det har en effekt på din hovedpine. Men bliv nu ikke hooked på kaffe i stedet!

 93. Hej Lise

  Ja, jeg er også lidt stolt af mig selv lige nu…:) I dag stod jeg overfor valget da jeg ville have en sodavand. I øvrigt den første sodavand i 14 dage. Jeg skulle jo bestemt ikke have cola, men hold op hvor var det fristende at gribe en dåse cola og så bare skylle den ned….:) Lysten var der desværre lidt mere end jeg havde håbet… Nå, men valget var altså imellem en cola eller sprite, og minsandten om ikke valget fald på en sprite….:) Helt underligt, for alt andet end cola har jeg aldrig gidet at drikke, men nu skulle det jo være andet end lige netop cola…

  Mht. kaffe, så har jeg heldigvis aldrig haft den last eller nærmere afhængighed af samme. Og jeg agter aldrig at starte på det, da jeg nok ender på 6 ltr. dagligt af det også…;) Så er jeg jo omtrent nået lige langt…;)

  Jeg må fortsætte min kamp mod hovedpinen…:)

  1. Du har al mulig grund til at være stolt, Lars! Det er jo nærmest en eksamen, du har bestået 🙂 STORT TILLYKKE!

 94. nu fire dage uden cola ! helt kanon 🙂 jeg er pisse glad, for at være stoppet med cola !. her til aften har vi været ude at spise, og der plejer jeg ALTID at få cola til maden .!Men ikke i dag .Har ikke hoved pine mere ;-)og det er jo en go ting .Jeg har 8 kasser dåse cola til at stå og de frister ikke en gang .og der ud over har jeg smidt 4 kilo .

  1. Nicolai og Lars: I er så seje, og jeg håber, at mange lader sig inspirere af jeres succes!

 95. Hej.

  Jeg er ikke decideret afhænig af cola. Men drikker da gerne ½ liter når jeg skal vente på bussen. Og så gerne endnu en ½ liter når jeg har været ude at cykle.

  Kan godt stoppe, men synes bare det smager så godt.

  Den primære grund til at jeg har lyst til at stoppe, er at mine tænder ser lidt “gennemsigtige” ud (dvs. mine fortænder gør).

  Så vil bare høre, er der noget sodavand der er bedre at drikke?
  Da jeg slet ikke behøver coca cola, kan sagtens drikke:
  Fanta, fanta exotic, pepsi max, pepsi, coca cola, coca cola light, sprite, sprite zero, grøn sodavand, rød sodavand.
  Er ikke helt sikker på hvad de der “grøn/rød sodavand” hedder, men de er da røde/grønne.

  Så igen, hvad ville være bedst at drikke, hvis jeg abselut skal drikke noget (det bedste ville jo nok at drikke vand i stedet.)

  Tak på forhånd!

  1. Du giver jo svaret selv: Vand! Al sodavand er enten sprængfyldt med sukker eller sødet med Aspartam, der er det rene gift. Drik vand!

 96. Så der er ikke noget sodavand, der er bedre end andet?

  Bare fordi jeg skal til “lan” i weekenden, hvor vi sidder et par drenge, og spiller hele dagen/natten..

  Så tænkte på om der var noget sodavand, der var “bedre” end andet.

  1. Nej – hvorfor? Sukker er sukker uanset om det er i sodavand eller saftevand. Og køber du “sukkerfri”, får du bare aspartam eller et andet giftigt sødestof i stedet.

 97. Hvorfor? Så mænd fordi jeg har bildt mig selv ind at jeg ikke kan lide vand. Derfor drikker jeg kun sodavand/saftevand/mælk

 98. Jeg er colanarkoman og har været det i mange mange år det skader mit helbrede i stor stil jeg er 31 år 173 høj og vejer 132 kg og det skyldes stort set cola.. Jeg har siden jeg var 8 år gammel drukket mindst 0.5 l om dagen og på en dårlig dag er jeg på ca 4-6 liter.. Jeg undlader stort set mad hele dagen og drikker cola istedet.. Spiser så naftens mad helst med cola til.

  Jeg kan gå ned og handle og først opdage når jeg kommer hjem at jeg har købt cola. Jeg kan ikke drikke ligth føj bliver jeg bare endu mere tørstig efter rigtig cola af.

  Jeg har søgt hjælp hos min læge men han kan ikke finde behabdlingsmuligheder og viste ikke hvor han skulle søge efter det.. Men pt er jeg på coffien piller af 100 mg 2 gange om dagen og de virker slet slet ikke, og de er enda helt extra ordinært udskrevet til mig fra lægen og apoteket.

  Hvis jeg forsøger og stoppe med cola får jeg ikke bare hovedpine men extrem migræne hele døgnet i flere dage i træk, bliver lys og lyd følsom, hissig, ireterret, stresser meget hurtigt, meget træt og ondt i kroppen, kold sveder og sover rigtig dårligt… Så ja jeg er rigtig misbruger 🙁 Nogen her der ved hvor man kan få hjælp i århus?

  1. Hej Karina

   Der ligger en misbrugsklinik i Valdemarsgade, som måske vil kunne hjælpe dig. Ellers skal du prøve Majorgården ved Helsingør. De er ekstremt professionelle, og de arbejder med mange former for misbrug. Uanset hvad: Du skal gøre noget ved det NU, hvis du skal redde dit liv.

 99. Lise : jeg kender alt det du siger og ved hvor farligt der er især med min overvægt min farmor er død af kræft i leveren min farfar af sukkersyge. Min mormor døde ad akohol og anoroksi(24 kg ved døden). Min mor er også cola narkoman lider af gigt i hele kroppen. Min far alkoholiker og overvægtig samme med min morfar. Min moster bullimi og hash misbruger i sine unge dage og andre stoffer… Jeg kan ikke komme ud af det her helevede..

  Selv undr mine 2 første graviditeter drak jeg 2 -6 liter hver dag og min mellemste søn er handicappet og ingen aner hvad hans sygdom er det er noget nyt og de har luftet tanken om det var min cola afhænighed..

  Jeg har lige været gravid igen og denne gang holdt jeg 9 md uden cola da jeg ikke kunne lide det men Skulle have sodavand så blev rød sodanvand skal have den brus og sukker især brusen og nej danskvand kan jeg ikke… Men en time efter jeg havede født kom en veninde og tilbød mig en cola og min hjerne sagde nej men mund sagde ja og så gik det slag i slag havede le lige tabt mig under graviditeten
  Arghhhhhhhhhhhhhhh

 100. jeg har boet her over i 2 år og boede før i helsingør og min læge der mente det var noget pjat jeg skulle bare stoppe med og drikke sodavand..

  er som sagt nybagt mor igen plus en handicappet søn så kan ikke se hvordan jeg skal få det til og hænge sammen..

  1. Start nu med at tale med dem – jeg tror, der er diverse økonomiske muligheder. Men du skal have en aftale/plan med f.eks. Majorgården, før du kan gå til din kommune og ansøge om hjælp.

 101. ja nu er der gået 9 dage uden cola og sodavand !
  det er faktisk rart at være stoppet 🙂

 102. jo da ! jeg vil ikke sige at jeg ikke har lyst mere men kan nemt styre lysten ! og hvis jeg har mega lyst kan jeg styre den med en dansk vand

 103. mit navn er Martin, jeg er 16 år, og er stærkt afhængig af Coca Cola, jeg drikker op til 2-3 L om dagen, og aner ikke hvad jeg skal gør for at rede mine tænder. jeg børster 2 gange dagligt, men tandlægerne siger at det går ned af bakken.
  tandbørstning hjælper dig ikke fordi, at syren som er i colaen bliver i dit mundsavl, og derfor bliver læggende på dine tænder..

  1. Hej Martin

   Du skal stoppe med dit misbrug – og dine tænder er dit mindste problem, kan jeg love dig. Du smadrer din krop, og den kan ikke erstattes. Prøv at læse hele tråden her igennem – der er mange gode råd. Og du er så ung, at du kan nå at vende det her. Men du skal i gang nu!

 104. Hej Lise

  Jeg har ikke engang styr over hvor længe jeg nu har været clean, men jeg holder det og nu ved jeg at jeg også kan holde det i resten af mit liv…Dejligt..:)

  Samtidigt er jeg nu holdt med nogle stærke smeretestillende (mandolgin), som jeg fik for min dårlige ryg (diskusprolabs)…. Dem var jeg også blevet afhængig af. Det mærkede jeg i hvert fald, da de blev nedtrappet… Det var også hårdt.
  Nu vil jeg i hvert fald se om ikke jeg kan bide smerten i mig i stedet, da mandolgin jo sikkert heller ikke er sundt for kroppen.
  Jeg har dog stadig et problem med hovedpinen…:( Det er ikke hver dag, men meget ofte at den banker på. Så kan jeg gå en hel dag med hovedpine og kodimagnylerne virker kun en smule. De er ikke så sjove de dage..:( Saltpillerne hjalp mig desværre ikke alligevel den vej rundt.
  Men det må da få en ende en dag, og hvis ikke så er det da ikke colaens skyld længere.

  Til jer andre cola freaks:
  STOP nu festen med det samme. I ved jo inderst inde godt at det er noget lort, at fylde sig med i de mængder. Så tag tyren ved hornene og sæt jer en dato fra hvornår i vil være clean for cola i fremtiden. Det KAN lade sig gøre, hvis ellers viljen er der. TÆNK på jeres helbred, det gjorde jeg…!!!

 105. Tak.. 🙂
  Og mange TAK for din hjælp til colamisbrugere som mig…Det hjælper den rigtige vej…:)

  Keep up the good work !!!

 106. Ja jeg er lidt chokeret over at læse alt det her.

  Jeg er selv en stor cola drikker og fan.
  Jeg har drukket Cola Zero nu i lang tid og almindeligt Cola før det. Nu er jeg begyndt at få isning i mine tænder og det gør ondt at drikke Cola nu. Men for at jeg kan drikke det har jeg skaffet mig sugerør så gør det ikke så ondt. Jeg drikker omkring 2 liter om dagen og nogen gang ikke noget andet.

  Hvad er det som kan ske for vores nyre og lever når man drikker så meget Cola?

  Er der nogen stoffer i Cola som gør at man bliver så afhænget af det, jeg tænker næsten ikke om andet når jeg går ind i en butik hvor Colaen er.

  Tror jeg bliver nød til at tage en kold tyrker men det er rigtig svært, men det fungerer ikke for mig at trappe ned:(

  1. Hej “Mus”

   Nyre og lever belastes og beskadiges af en konstant tilførsel af giftstoffer. Og Cola er fyldt med det:

   0,2% karamel (E150d)
   Karamel giver den klare væske dens karakteristiske brune farve. Uden dette farvestof ville de fleste prøvesmagere ikke godkende produktet. Til cola-drikke anvendes oftes E150d, dvs. ammonieret, sulfiteret karamel – som egentlig ikke er karamel, men glucosesirup, der ved varmebehandling er polymeriseret med ammoniumbisulfit til et brunt slutprodukt. Under denne proces opstår et meget syreresistent kulørstof, som ikke reagerer med andre tilsætningsstoffer og derfor ikke klumper.

   0,05% fosforsyre
   Syre stimulerer spytproduktionen og forstærker dermed tørstfornemmelsen. Syre dækker også til en vis grad over sukkerets søde smag. Jo højere syreindhold, jo mere sukker kan der tilsættes, således at man yderligere kan forstærke den såkaldte ”mouthfeel” (”mundfølelse”) ved at forøge viskocite­ten. E338 forstærker desuden aromaen og forøger holdbarheden. Syren bearbejdes i gummibeklædte stålbeholdere eller kunststofbeholdere på grund af dens aggressivitet.

   0,025% sakkaroseacetatisobutyrat (SAIB)
   Aromaolier er lettere end vand, så de samler sig lidt efter lidt og giver en mælkeagtig overflade. SAIB blander sig med aromaolierne, ”gør livet besværligt for dem” og sikrer en ensartet emulsion og fordeling i sodavandet. Tilsætningsstoffet SAIB er efter gældende ret egentlig deklarationsplig­tigt, men p.t. gives der generel dispensation for mærkningsreglerne.

   0,02% koffein og teobromin
   Koffein og teobromin opstår i store mængder ved fremstillingen af koffeinfri kaffe og te. Stofferne stammer i ringere grad fra ekstrakter fra colanødder, kokablade, mate eller kaffebønner.

 107. Hej Lise!

  Tak for dit meget detaljeret svar.

  Jeg har prøvet igår og idag at holde mig til kun 1l Cola Zero som gik uden problemer igår men imorges vågnede jeg med hovedpine og har været træt og uoplagt hele dagen idag. Det gør mere ondt i tænderne hvis jeg drikker Cola nu en hvis jeg drikker vand, så det har taget meget af den fornøjelse som Cola giver mig. Det er da positivt:)

  I rigtig lang tid har jeg været ualmindelig træt og har været hos lægen og fået taget blodprøver men alt er normalt. Kan det være at jeg bliver så træt at Colaen, skal lige sige at jeg har 4 børn.?

  Men jeg vil prøve at gå ned i 1 l nu i nogen dage og så se om jeg kan stoppe helt, men jeg har en lille mand på min skulder som hvisker hele tiden nogen undskyldninger for at jeg ikke stopper og det gør at jeg tit tænker, kun en dag mere.

  Er rigtig glad for at a fundet denne side og kan se at der er flere en jeg som har problemer med Cola afhængighed.

  Hilsen Musen

 108. Hej jeg er en pige på 22 år, som nu har været afhængig af pepsi max/cola light i over 8 år! Jeg kan komme helt op på 5-6 liter om dagen.

  Absurt nok lider jeg også lidt af angst, og er så bange for at sødestoffet aspatam er skadeligt.

  Jeg er så afhængig af cola light, at jeg virkeligt ser det som min største glæde til dagligt.

  Ikke nok med at det koster mig kassen at købe så mange liter om dagen, så kan jeg bare ikke stoppe før der er en/eller noget der kan forklarer mig hvor skadeligt det er…

  HJÆLP- er ikke ude efter en skræmmekampagne, men bare ude efter facts og omfattende undersøgelser (omkring aspatam)

  mvh

  1. Hej Maria
   Prøv at læse hele tråden med kommentarer igennem her – hvis den ikke giver dig nok til at stoppe med det samme, ved jeg ikke, hvad der kan. Lad mig høre, hvordan det går!

 109. Drikker 4 liter om dagen, og har gjort det i mere end 10 år.

  Det er sgu sørgeligt der ikke er nogen konkret hjælp at hente når man har lige dette problem!

  1. Hej Mike
   Ja – det er selvfølgelig træls. Men ansvaret er jo dit, ikke? Det er dig selv, der har indledt dit misbrug, og du må ikke bruge de manglende behandlingsmuligheder som en undskyldning for ikke at tage ansvar for dit eget misbrug og dit eget liv. Som du kan læse her i debatten, er der andre før dig, der er kommet ud af problemerne. Det kan du også gøre. Prøv nu – ikke?

 110. Mike jeg har været helt cleen i 4 en halv uge nu og har det ikke svært mere !! jeg drak også ca 4 liter om dagen

 111. Hej alle sammen 🙂

  I mange år blev jeg tvunget af venner og familie, til at stoppe med at drikke Cola.
  Specielt min mor, far, tante og mine søskende gjorde ALT for at få mig til at stoppe med mit såkaldte “Misbrug” 🙁
  Jeg har drukket cola siden jeg var 2½, jeg er 15 nu og er endelig ude af mit misbrug og det har jeg været i 2 uger nu :’)
  Det hele skete da min tante døde den 1 Maj, efter at have grædt og tudebrølet i flere dage fordi hendes død, begyndte jeg at stoppe med mit misbrug af cola for hendes skyld.
  Jeg har ikk drukket det i 2 uger nu, og det jeg vil sige er at hvis jeg kan så kan i os ! 😀
  Det værste af det hele er at jeg plejede at drikke 4-5 liter om dagen ! :O
  Men er nu stoppet, og er stolt af mig selv.
  Hvis nogen vil høre hvordan en gammel misbruger som mig kunne klare ikke at drikke cola, så bare følg de her råd 😀
  Jeg har nemlig brugt dem og de har VIRKELIG hjulpet 🙂

  1: Drik en Cola, og nyd den… For det bliver din sidste

  2: Prøv med ikke at drikke cola, og drik vand eller juice istedet, ingen energy drikke som Redbull og X-Ray som udskiftning ! Kun vand eller juice 😀 Men du må godt drikke en energy drik foreksempel, en gang om ugen/måneden

  3: Hvis det er svært, så væd med en person om at du kan med penge eller noget andet.

  4: Ikk kom for tæt på Cola’er, det får dig bare til at få lyst til det.

  5: Når du virkelig har lyst til at drikke Cola, så drik en masse vand istedet.

  6: Motioner, hvis du får det dårligt er det fordi du ikk har drukket Cola, men lad vær med at drikke det ! Efter cirka en uge er hovedpinen og smerterne væk, også kan i endelig leve uden smerter hele tiden.

  7: Vigtigst af alt, tving dig selv til det !!!!!
  Ligemeget hvad, så ikk bliv overtalt til at drikke det stads igen !!!!!!!!

  Jeg har mange flere gode råd, hvis i skal ha nogen 😀

  Bare skriv her på siden og jeg kan besvare alle jeres problemer, håber i kommer ud af misbruget 😉

  – Mr Dogan 😉

 112. Tænk også på at i ikk har så meget energi i jer, i kan få mavesår ligesom mig, og rissikere ikke at få en stram mave eller sixpack.
  Havde det ikk så godt med mig selv da jeg drak cola… 🙁 Men har det nu meget bedre 🙂
  SÅ STOP LIGESOM JEG HAR GJORT 😛 !!!!!!!! 😀

 113. Hej

  Jeg er sukker afhængig og har været det i nogle år jeg drikker cola hver dag og har prøvet at stoppe flere gange men her gang jeg får hovedpine og mister min koncentration i skolen falder jeg i igen.
  Jeg har bare problemet at jeg virkelig gerne vil stoppe både med at drikke cola og stoppe med at ryge
  Derfor har jeg nogle spørgsmål til dig:
  1.Hvor lang tid går der inde cola/sukkeret er ude af ens krop
  2.Hvis jeg stopper med at ryge feks i dag hvor lang tid går der så ca. inden jeg mister min afhængig hed…?

  Håber du kan hjælpe mig med mit problem

  Mange hilsner Ida.

  1. Hej Ida

   Du skal nok tage ét misbrug af gangen – så har du større chance for at lykkes. For både sukker/cola og tobak gælder det, at de første 2-4 dage er de sværeste. Derefter går det HURTIGT fremad. For tobakkens vedkommende skal du se i øjnene, at bare ét hiv af en smøg, og du er tilbage igen!

   Heldog lykke 🙂

 114. hej igen
  ja det ved jeg nemmelig med smøgerne.. så dem venter jeg bare med.
  nu har jeg undværet cola siden tirsdag morge kl 7,00 og har bare mega hovedpine hele tiden .

 115. Ida det går over ! men det er hårdt mens det står på men efter en 5-6 dage er den væk det var den for mig 😉

 116. hej jeg er 14 år og er overvægtig jeg er heller ikke særlig høj. Jeg drikker aaalt for meget cola selv mine venner siger det. Tror i det hjælper på vægten hvis jeg holdte op?

  1. Hej Alan

   Ja – sukkeret i Cola er ekstremt fedende. Og jeg mener VIRKELIG fedende! Så udover alt det andet skidt, der følger med at drikke for meget cola (mere end 0,5 liter ugentligt), bliver du også fed af det.

 117. Hej Allesammen

  Nu vil jeg også skrive et indslag herinde.

  Jeg hedder christian og er 30 år og jeg er cola narkomand.

  Jeg ved hvordan man kommer ud af det, men jeg ved ikke om jeg har viljen til det.

  Jeg drikker måske et sted imellem 2 – 3 liter om dagen. Jeg arbejder desværre i en butik hvor jeg har nemt adgang til tingene. Jeg vil virkelig gerne slippe ud af det.

  Jeg håber man kunne finde et forum hvor man kunne støtte hinanden i vores kamp med den afhængighed som vi har.

  Jeg har forsøgt at komme af med den, men så går der 2 dage også er jeg tilbage i samme tur igen som før.

  Hvordan kommer jeg videre derfra ?

  Mvh

  Christian

  1. Hej Christian
   Du er velkommen til at skrive her – og søge råd. Som du kan læse, er der andre her, der er kommet gennem afvænningen og blevet fri. Måske kan deres historier inspirere? Bare du indser, at du er NØDT til at komme ud af det cola misbrug, inden du tager varig skade.

 118. Jeg vil lige fortælle nu har jeg været cola fri i 2 dage nu. Det er en dejlig følelse, at have jeg er kommet længere i min kamp med det. Samtidig med colaen har jeg også droppet sukker generelt. Så jeg ikke får den trang til det søde. Jeg er virkelig stolt af mig selv og håber virkelig denne gang at det er der jeg skal slippe helt ud af det. Jeg kan mærke det er bedre denne gang.

  Mvh

  Christian

 119. Hej Lise

  Så gik der en måned mere, og jeg har stadig et godt liv uden cola…:) Nu tænker jeg ikke ret meget over colaen mere, så det er vildt dejligt ikke at være afhængig af det længere…:)
  Rigtig god sommer til jer alle….
  Mvh
  Lars

  1. Hej Lars

   Jeg er så stolt af dig! Hvor er det godt gået 🙂 Jeg håber, at du kan være et eksempel for de mange andre, der skriver her på bloggen.

 120. Hej alle.

  jeg har igennem ca 15 år, drukket mellem 1-3 liter pepsi max om dagen. (jeg er 31 år) jeg har forsøgt at stoppe med at drikke cola nogle enkelte gange i løbet af de 15 års tid jeg har været colaman- men uden resultat- jeg gav op når jeg nåede den voldsomme hovedpine i løbet af eftermiddagen.
  jeg er nu nået til et punkt hvor jeg VIL være colafri, hvilket pt. betyder at mit hoved er ved at springes, og igår kastede jeg op, hvilket jeg regner med er pga. hovedpinen!
  det er en hård afvænning lige i øjeblikket, men jeg ved at det vil være klart det bedste jeg kan gøre for hele min organisme i længden…….. – og jeg ved allerede nu, at jeg bliver direkte modstander af sodavand! det er ikke det værd, at man gør sin krop så syg!

  held og lykke til andre colamaner på vej ud af misbruget 🙂

  1. Hej Susan

   Fantastisk flot! Hold fast, min pige. Du er snart ovre det værste. Skriv igen og fortæl, hvordan det går – eller hvis du skal have lidt moralsk støtte 🙂

 121. jeg glemte et vigtigt spørgsmål….. – kan det være pga. det store colaforbrug at jeg sveder som en vanvittig om natten?????? når jeg siger sveder, så er det i en grad hvor mit nattøj er gennemblødt- jeg kan dog ikke vride det- og sengetøj og lagen er helt vådt……
  jeg tænker lidt at det måske er alle de affaldsstoffer som er i cola som jeg måske sveder ud om natten…?
  jeg drak en dåse cola igår morges- dvs det er meget mindre end jeg sædvanligvis gør, og jeg svedte mindre i nat end jeg hidtil har gjort indenfor det sidste års tid….

  tak for en god blok- selvom jeg bliver ret skræmt……

  1. Ja – det er sandsynligvis grundet de mange kemikalier og indholdet af koffein, der i store mængder er stærkt vanddrivende.

 122. tusind tak Lise:-) hvor er jeg direkte glad for så hurtig en opmuntring:-) det er nemlig direkte skod med de abstinenser for at sige det mildt- men jeg er bare nød til at stoppe af mig selv, inden min krop står helt af.

  jeg har to børn på henholdsvis 9 år og knap 3 år, og de skal ikke længere se deres mor svine sin krop til i den grad som jeg har gjort med cola! desuden arbejder jeg på en døgninstitution for unge anbragte, og de skal heller ikke se op til en misbruger!!!

  jeg holdt op med at ryge den 6. marts, og nu er det så colaens tur til at blive lagt på hylden! men det er en hård én lige når det står på. jeg glæder mig til jeg har det som med cigaretterne- at man tænker: hvorfor filan gjorde jeg ikke det noget før!!!

  🙂

 123. hej igen lise.

  jeg forstår ikke, hvorfor hjælper det overhovedet ikke at tage hovedpinepiller??
  det er især i baghovedet det gør ondt. jeg læste en af de andre der har skrevet herinde, kan det tage op til fire dage índen hovedpinen er helt væk?

  kh susan.

  1. Hej Susan

   Hovedpinen er en del af de abstinenser, du er ramt af – og det er langt hinsides, hvad hovedpinepiller kan klare. Du er nødt til at stå det igennem – men det er smerten værd. Og det hører snart op!

 124. ja det håber jeg det snart gør- men i det mindste har jeg ikke kastet op i dag eller igår!!!
  det er som om det af og til kan gå lidt væk, men så kommer det igen, især når jeg står op.
  det er åbenbart ikke for ingenting min mormor altid har kaldt colaen for den brune gift!

 125. når mit hoved ikke er ved at sprænges, så læser jeg om bivirkninger af at drikke den brune gift- det er ikke så lidt konsekvenser det har!

  nu er det 2. dag jeg er helt cola clean, og som beskrevet tidligere, så GLÆDER jeg mig til abstinenserne er væk!

  1. Drikker du væske nok, Susan? Det er vigtigt, at du får vand nok i løbet af dagen. Vrid evt. et par citroner i vandet – det smager godt og hjælper nogle gange lidt på hovedpinen. Husk også at få salt – hvis du har kastet en del op, kan din saltbalance være i underskud. Tag 1 liter vand og tilsæt så meget salt, som du kan have mellem tre fingerspidser samt så meget sukker, du kan have i din hule hånd. Bland det og drik det – den blanding afspejler ca. den balance, der skal være i din krop.

 126. hej lise.
  tak for rådet. jeg har drukket ca 2-3 liter vand om dagen…. i dag har jeg ikke hovedpine, men frygter lidt det kommer senere…
  er det usundt at drikke saft? jeg drak ca en halv liter økologisk saft igår, bare for at få lidt anden smag.
  hvor lang tid vil du regne med der går inden alle affaldsstofferne er ude af kroppen? skal man hjælpe kroppen lidt med en evt. udrensningskur fra eks. matas?
  kh susan

  1. Saft er fint nok at drikke – bare undgå alt for meget sukker. Jeg har ikke voldsomt fidus til de der udrensningskure, men det kan da være, de virker. Der kan gå op til 8-10 dage, før du er udrenset og din krop er begyndt at vænne sig til at fungere uden konstant tilførsel af giftstoffer. Husk, at du har skadet din lever og nyrer i årevis. Det tager tid at rette op på.

 127. Hej Lise og i andre.

  Så gik der atter en måned, og jeg har stadig ikke rørt en cola…. 🙂
  Jeg tænker nærmest ikke over det længere, men en sjælden gang kan lysten da godt komme, når man står overfor en cola på bordet eller hvor det nu er. Men det er et afsluttet kapittel i mit liv, og det er faktisk rigtigt rart ikke at være afhængig af det længere.
  Troede ikke det var mig muligt, at ligge det på hylden med et forbrug på ca. 6 ltr dagligt.
  MEN det var muligt, og det samme er muligt for i andre cola afhængige, hvis i vel og mærket tager skeen i den anden hånd vel vidende, at det kommer til at gøre ondt en lille overgang.
  Når jeg kunne, så KAN i også…
  Sæt jer en dato i indeværende måned, og fra da af er cola for jer historie. Ikke en gang en mundfuld skal i smage i de næste mange måneder, eller måske snarere resten af jeres liv.
  Sådan kom jeg også cigaretterne til livs for 15 år siden, hvor jeg ellers røg 20-25 stk. om dagen. Ikke et eneste hiv har jeg fået siden, og får jeg det, så er jeg ikke i tvivl om at jeg hænger på den igen. Savner stadig røg af og til, men viljen er heldigvis stærkere.
  Gør jer selv jeres livs tjeneste – STOP med cola mens legen er god !!

  Mvh
  Lars

 128. ja jeg kan godt lide cola light… er faktisk meget glad for cola… og ja jeg drikker for meget cola light, men mener ikke selv jeg er afhængig af cola.. torsdag drak jeg ingen cola, ingen problemer.. ih det kunne være sjovt at se hvor længe jeg kunne lade være, nu er det søndag og stadig ingen problemer, mener der er forskel på afhængighed og bare at drikke meget cola.

 129. Hej Alle sammen.

  Jeg vil meget gerne give lars ret i det som han siger. Jeg føler selv jeg er på rette vej og har taget den tunge tur lige som lars. Jeg tog min sidste ferie uge og tog hul på den og sagde til mig selv kl. 17 i mandags at nu skulle det være slut og nu har jeg ikke rørt cola i 7 dage nu og jeg er bare smadre stolt af mig selv.

  Jeg har haft det så tæt på mig fordi jeg arbejder i butik og det er nemt at finde en cola og drikke den også lige købe med hjem også.

  Jeg vil bare lige sige man kan virkelig godt hvis vi vil ud af dette.

  med venlig hilsen

  christian

 130. hej alle cola afhængige og clean colamaner :-)’

  jeg har nu været colaclean siden 4. juli – og jeg har det godt og er stolt! 🙂

  til alle cola afhængige – bliv cola fri – det er det værd og man kommer igennem de uhyggelige abstinenser !!!’

  tak for infoen og opmundtringen fra dig lise 🙂

  1. Kære Susan

   Stort tillykke – du gjorde det! Jeg er pavestolt af dig. Og til alle I andre med et misbrug: Det kan lade sig gøre, og Susan gjorde det, Hvornår gør I det?

 131. Stort tillykke til både Susan og Christian…. Godt gået, fornemt.. 🙂

  Det kan nemlig sagtens lade sig gøre, hvis blot viljen er til stede, og det er vi jo alle tre et strålende eksempel på…. 🙂

  Håber det må give styrke til andre, der gerne vil være colaen kvit…….

  Mvh
  Lars

 132. Jeg er en 19 årig kvinde, som har drukket Coca Cola faktisk siden 1-2 års alderen, min familie lærte mig at drikke det og siden har jeg ikke kunne slippe det. Jeg er i den alvorlige situation at jeg har taget enormt på henover de sidste år, jeg er 178 høj og vejer 86,5 kg. Selvom det ikke er alt for meget, kan man tydeligt se vægtøgelsen og min fysik er meget belastet. Jeg lider derudover af astmatisk bronkitis, og har derfor svært ved at dyrke sport.

  Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre, jeg drikker omkring 4-5 liter dagligt, og både tænder, krop og indre organer har taget skade. Jeg har konstant mavesyre, smerter i maven og kaster sommetider hele “klumper” cola op, det er forfærdeligt, at gå alt det igennem og stadig ikke være standhaftig nok til at give slip. Hjælp!

  Mvh Malene.

  1. Hej Malene

   Jeg vil umiddelbar mene, at du kan have glæde af at læse alle kommentarerne igennem her ved artiklen. Her ser du jo flere i samme situation som din, der er kommet ud af deres misbrug. Og du SKAL gøre noget NU! Med det forbrug og de symptomer du beskriver, vil jeg blive meget overrasket, hvis du lever længe nok til at opleve din 25 års fødselsdag! Og dit liv vil hver dag blive dårligere og dårligere.

   Hvad siger din læge? Og har du overvejet at kontakte f.eks. Majorgården – http://www.majorgaarden.dk ? De er dygtige!

   Gør noget NU, Malene! Du er alt for ung til at dø.

 133. Tak for det hurtige svar, Lise!
  Og hold da fast en reprimande – lige hvad jeg havde brug for, en ægte øjenåbner.
  Jeg har besluttet at begynde på fredag d. 20/8, så jeg kan nå at vende min hjerne til at det skal være slut.
  Du har derfra mulighed for at følge udviklingen på http://malenelindhard.blogspot.com/ – hvis du har lyst!

 134. Må jeg joine?
  Jeg er 25 og er afhængig af cola zero og pepsi max….Har været det siden jeg var omkring 15. Det begyndte ironisk nok i forbindelse med en slankekur jeg startede dengang, og det eneste kaloriefrie jeg kunne finde for at erstatte andre ting, var cola light….og vanen har hængt ved. Jeg drikker omkring 1-1½ liter om dagen og forbinder meget livskvalitet med mine små cola stunder…..desuden ryger jeg også, og det virker helt håbløst at skulle lægge begge ting på hylden; selvom jeg ved det er ekstremt dårlige vaner. Men når alt kommer til alt, er det colaen der er det største problem for mig…..er virkelig afhængig.
  Nogle gode råd?
  Hilsen Lise

  1. Hej Lise

   Du skriver selv, at du er virkeligt afhængig. Er det livskvalitet at være afhængig af en drik, der bevisligt skader dig så voldsomt?

   Start med den ene uvane – rygning eller cola. Og når du kan smage sejrens sødme (når du er ude af uvanen), har du værktøjet inde i dig selv til at gøre kål på den anden uvane. Du KAN selvfølgelig også vælge at gøre ingenting. Det levner dig om 5 år med nedsat lungekapacitet, flere rynker, hårdt belastet lever og hjerne. Jeg tvivler dog på, at du om 5 år kan tænke “livskvalitet” og “cola og smøger” i samme sætning…

 135. Hej. Jeg er en pige på 24, som har drukket mellem 2 og 3 liter cola hver dag, igennem de sidste 4 år. Men jeg vil så gerne stoppe! Så jeg har prøvet at skære ned på det, ved kun at drikke en halv liter om dagen. Men det er svært! 🙁 jeg får hovedpine, bliver irritabel og jeg ryster indimellem på hænderne. Og hver gang jeg har drukket den halve cola, glæder jeg mig bare til den næste flaske! Jeg kan sågar finde på at stå om natten og drikke en tår, hvis jeg ikke har tømt den… Hvilket jeg syntes er helt vildt, at gøre. Men det har bare en afslappende effekt. Jeg kunne godt tænke mig, hvis du vil skrive en mail til
  mig om, hvordan man slipper af med trangen. Kan lægen evt. Hjælpe med noget? På forhånd tak. Mange hilsner Christina.

  1. Kære Christina

   Jeg kan nok ikke sige så meget til dig, som jeg ikek har sagt til de andre i kommentarerne her. Kan du ikke finde lidt hjælp i nogle af dem?

 136. Jo kan jeg godt 🙂 var mere fordi, at jeg er på nettet over min iPhone. Så det tager lige lidt tid!!! Men jeg læser med herinde. Har ikke drukket cola idag. Har fundet mig en sukkerfri saftevand, som ryger ned i stedet for. Men det er dæleme svært at undvære den onde cola:(

 137. Har nok været cola afhængig siden 6 klasse (12 år) ville jeg tro og idag er jeg 19 år og skal til at flytte til Aaborg hvor grænsen er temmelig langt væk. Så har væert over grænsen og hentet 9 kasser cola (2 uger siden) og nu er der 5½ kasse tilbage. Jeg vil ikke holde op med at drikke cola, men jeg ville dog ønske at jeg kunne reducere det til 1-2 dåser om dagen :S og max 3-4 dåser om dagen i weekenden. desværre er det ikke så nemt

  1. Hej Kent

   OK – du er narkoman, men du vil ikke holde op med at drikke det stads. Det er synd for dig – andet er der vel ikke at sige til det.

 138. Hej Lise.

  Som så mange andre har jeg samme problem.
  Jeg er 19 år, og har drukket store mængder af cola siden jeg var 12-13 år.

  På en god dag kan jeg drikke 3L, men normalt bliver det til 1,5 – 2L pr dag.
  Jeg har den dårlige vane at mit glas helst skal være fyldt hele tiden, dog kan jeg godt gå rundt i byen og kigge på tøj og derefter vende hjem 2-3 timer efter, men så er trangen rigtig stor..

  Jeg kan ikke se en cola reklame uden at jeg med det samme fare ind efter en, og jeg må sige det kradser lidt i budgettet, og cola bliver højre prioriteret end mad..

  Derudover er jeg fastryger, ryger 15-20 smøger om dagen, og hver smøg skal også helst nydes med et glas cola..
  Har prøvet det meste efterhånden, skifte det ud med kaffe, men så mangler smagen.
  Guarana piller, også her smagen af cola mangler.
  En kold tyrker der kun har været i 5 timer..

  Ved snart ikke hvad jeg skal gøre, er normal af bygning, lidt muskuløs, mærker ingen vægtproblemer, men det er begyndt at drille mig om morgenen da jeg får blackout hvis jeg rejser mig for hurtigt, er meget bange for at min krop desværre allerede er ved at sige fra når man tænker på det.

  1. Hej Mads

   Med det forbrug af cola kan du være helt sikker på, at din krop er skadet, og det er meget sandsynligt, at den er ved at sige fra. Black outs om morgenen er et tydeligt signal på, at noget er galt. Jeg kan nok ikke svare dig meget anderledes, end jeg har svaret andre her: Gør noget ved det NU – eller indstil dig på at blive syg og til sidst at dø af dit misbrug. Der er faktisk ikke andre muligheder end de to. Det er ikke nemt at holde op, men jeg lover dig, at det er nemmere end at leve et sølle liv med svigtende nyrer og lever. Så hvad siger du? Hvilken vej vil du gå?

 139. det skal lige siges jeg har astma, og jeg kender godt konsekvenserne ved rygning og cola indtag da min lungekapacitet nok ikke er så god som andres allerede på dette plan..

  Har været til lægen ang. rygning og kontaktet det nr. på smøgerne, men er fast besluttet på at colaen skal helt ud af mit hjem først og fremmest!

 140. Hej Lise

  Jeg er meget glad for at du har fundet tid til at svare mig her så sent på natten, jeg er besluttet på at cola ikke skal være en del af mit liv mere, det har jeg været længe, jeg har bare så svært ved at gå igang, og det hjælper mig ikke meget at jeg lige pt. ingenting laver efter uddannelse andet end at gå herhjemme.. Min kæreste er også meget efter mig..

  Og helt sikkert har de Black outs givet mig et kæmpe chok, og jeg mener bestemt det er tid til at skride til handling.. Men ku være jeg skulle “give it a go” .. da jeg kun har denne halve ½ liters cola tilbage.

  1. Og den halve liter hælder du ud nu med det samme. Så går du ud og ser dig selv i øjnene i spejlet og lover dig selv, at du ikke mere er cola narkoman. Hent rundstykker til din kæreste, når hun vågner om ikke så længe og fortæl hende, at I fejrer, at i dag er din første dag uden cola. Du kan godt – og det er ikke for sent at redde de dele af din krop, der lider under dit misbrug endnu.

 141. Lise det er hermed gjort!
  Jeg har aldrig rigtig set det så livsfarligt, men jeg må sige du åbner øjnene op for mange!
  Hvor gad jeg godt at jeg kunne hjælpe mennesker godt på vej som du sidder og gør herinde.
  Jeg er virkelig benovet, og vælger hermed at gøre noget ved det, den her gang vil jeg ikke give op!!

  Og sådan en historie at fortælle kæresten til rundstykker vil gøre hende vildt glad. Det er helt sikkert også en grund til at jeg ikke må skuffe, men vigtigst at jeg ikke skuffer mig selv, for jeg gør det her for mig, og for de andre colanarkomaner der senere vil prøve at stoppe også, jeg kommer lige med en tilbagemelding senere idag 🙂

  1. Mads – det er jo netop mennesker som dig og din reaktion, der gør det her værd for mig! Tusind tak fordi du vil lytte og selv tage dit liv i egne hænder. Det er der, det hører hjemme og ikke i en colaflaske 😉 Lad mig endelig høre fra dig igen senere – og alle gode tanker fra mig til dig!

 142. Lise – Jeg er sikker på at mange, tilmed mig sætter pris på dit store arbejde, jeg kan ikke beskrive hvor meget det egentlig betyder, det er helt vildt, jeg synes bestemt at du skal fortsætte, som du gør, det har givet mig det ekstra GO 🙂 !

  Nu vil jeg læne mig tilbage med et glas vand og høre noget Enigma, og så vil jeg love dig at du kommer til at høre fra mig senere, ha’ en rigtig godt dag!

  Mvh Mads 😉

 143. jeg har været afhængig af cola i 15 år og er en af de heldige hvor det ikke kan ses på mine tænder, siger tandlægen. Jeg prøver hver dag at sige, nu er det det sidste glas cola og så er det slut.. men vupti så sidder jeg der næste morgen min mit glas morgencola. Fik et råd af en sygepjelerske for nogle år siden hvor jeg skulle spise hvidløgstabl. sammen med “den grønne perle” i 14 dage. Det virkede faktisk, men jeg faldt i igen efter 6mdr da jeg troede jeg kunne styre det ved bare at smage ét glas… nu sidder jeg her igen og er dybt afhængig og skal på den kur igen! Men for pokker det er svært. Jeg ryger ikke eller drikker og er ikke en der skal have slik osv, men cola det skal der bare være i mit køleskab, for ellers er det det eneste jeg tænker over jeg ikke har mere af!

 144. så har jeg taget en kold tyrker. Tog min sidste tår cola søndag morgen og har bestemt ikke haft lysten til bare at smage. men nøj hvor er dagen i dag ond. Sikke da en hovedpine jeg har… håber det snart går over

  1. Hej Hanne

   FLOT!!! Der kan gå nogle dage med hovedpinen desværre – din krop skriger efter den gift, du har vænnet den til. Men det går over! Sørg for rigeligt med væske (vand). Du kan evt. lave et lille mix af 1 liter vand, så meget sukker du kan have i din hule hånd og så meget salt du kan have mellem tre fingerspidser. Det er en god blanding, der afspejler den balance, du skal have i din krop. Drik sådan en liters penge hver dag + mindst en liter rent vand ved siden af.

 145. Jeg har egentlig mest lyst til bare at drikke vand og mælk, så dete r jeg glad for. sidder lige nu med vild lyst til smagen af cola men nej nej, jeg gør det ikke 😉

 146. nu prøver jeg at skrive her men ved ikke helt hvor jeg skal gå hen med det her. enten lider jeg af en depression eller også er jeg blevet afhæning af hash. min hverdag er ikke længere som den har været jeg orker ingen gang stå op længere jeg har mistet alle mine venner og min kærstesorg har været siden jeg var 13. vi r nu sammen igen men han forlod mig i sidste uge hvilket ikke gør det nemmere og han bliver ved med at komme tilbage og har bare brug for at glemme men jeg kan ikke give slip og han udnytter mig. jeg ses ikke med mine veninder mere fordi jeg ikke har overskud til det og jeg synes langtsom min glans forsviner, jeg føler mig ikke længere smuk før jeg ryger. jeg kan ikke gennemføre skolen længere jeg kan ikke stå op og jeg pjækker mere og mere. jeg har mistet lysten til at spise og føler en kvalmen inden i mig. jeg har givet op og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.

  1. Kære lille pige
   Det lyder ikke så rart at være der, hvor du er lige nu. Og noget skal der gøres, for sådan skal du ikke have det. Jeg kan ikke gennemskue, om du er afhængig af hash, har en depression eller begge dele. Men du kan sagtens have begge dele, for et misbrug af hash fører meget ofte til depressioner og andre sindslidelser. Og visse dele af det du beskriver lyder som en depression. Den skal du have hjælp til, men du kan ikke hjælpes, før du får styr på dit misbrug.

   Jeg ved jo ikke, hvor i Danmark du bor, men hvis du er på Sjælland, vil jeg anbefale dig en snak med Majorgården, hvor de kan hjælpe dig med dit misbrug. Du er nødt til at få styr på det, før du kan begynde at reparere dig selv. Ryger du hash, kan du intet, og den følelse af at du kun er smuk, når du ryger, er jo bare blændværk. Du er helt sikkert smuk og dejlig i andres øjne uanset hvad! Tænk dig godt om – det kan jo være, at dine veninder tager afstand fra dig, fordi du er på vej til at blive narkoman. Og det er du, min ven!

   Skriv igen, ikke?

  1. Hej Lars

   Hvor ER det bare godt at høre. Jeg er stolt af dig – og du kan med god grund være stol af dig selv 🙂

 147. Hej

  Jeg har først fundet denne side fornyligt og jeg har været itvivl om jeg rent faktisk skulle skrive et indlæg idet det er svært at erkende at coladrikkeri rent faktisk er et problem. Mit problem er cola (suk da), og har været det i lang tid. Jeg har er par gang forsøgt at stoppe, men det er ikke let. Jeg kunne sikkert finde tusind undskyldninger men jeg er desværre klar over at i sidste ende er det mig selv det hænger på – og det er nok problemet. Uden opbakning har jeg givet op de par gange jeg har forsøgt. Det er svært at beskrive men min hverdag hænger bare ikke sammen uden cola – og gerne meget cola. Jeg vil super gerne slippe for at leve i mit colahelvede, men at stoppe fra den ene dag til den anden virker bare ikke i længden for mig – jeg falder i igen. Nogle gode råd?
  Mv. Ole

  1. Hej Ole

   Hvis du ikke allered ehar gjort det: Læs alle kommentarerne igennem. Der er en del gode råd iblandt, og flere er da også hjulpet ud af deres misbrug via dem. Og skriv endelig igen, hvis du har brug for mere, ikke?

 148. Hej. jeg er en frisk fyr på 26år, men drikker desværre nemt 1,5-3L cola/fanta whatever om dagen. uden det går dagen bare ik!
  syns det er for dyrt, og har seriøst super dårlig ånde, hver dag jeg vågner. hænger det sammen ?

  jeg vil gerne ud af mit misbrug, men som alle de “andre” har jeg sku også noget svært ved det.

  og ja kan godt skrive under på at cola og andet læskedrik er usundt for tænderne, kastede lige 13.000kr i mine tænder sidste år. 🙁

 149. Hej Thomas.

  Jeg har også haft et seriøst problem med Cola mindst 2-4 liter om dagen, og jeg havde også en rigtig grim smag i munden når jeg vågnede om morgenen, jeg er dog kommet ud af mit misbrug for knap 2 måneder siden, jeg holdte mig fra alt sodavand med Koffein i, jeg drak dog stadig sodavand uden koffein. Man skal nok forvente at man får en omgang hovedpine som kan vare op til en uge, 14 dage.

  Mvh
  Frank

 150. heyy en lille up date ! er stadig cleen og har været det siden 16-04-2010 det er helt kanon ! og har tabt mig 17 kg kun ved at holde med cola :-)god jul

 151. Jeg er en dreng på 15 år. Jeg har besluttet mig at stoppe at være “narkoman” af sodavand. Jeg havde drukket i gennemsnittet 1 eller 1,5 liter dagligt i 2 år.
  – Jeg vil nu stoppe, og jeg er meget i tvivl, om man burde have brug for hjælp eller støtte. Jeg vil meget gerne have en rigtig god forklaring, da jeg har det svært med at læse de svære ordene, da jeg er født døv. Så der opstår nok tit fejlene af ordene.
  – Alle mine venner håber at jeg kommer ud af den misbrug, da jeg har stor chance ligenu. Har jeg brug for en hjælp? Har jeg brug for mere information? Har jeg brug for stor støtte?

  1. Kære Daniel

   Først og fremmest: Det er flot, at du vil ud af dit misbrug, og det kan du godt være stolt af.

   Der er slet ingen tvivl om, at al hjælp og støtte gør det nemmere for dig at komme ud af misbruget. Har du ingen i din familie eller i din nærhed, der kan hjælpe? Jeg er klar over, det kan være svært – og du har vel egentlig mest brug for hjælp far en person, der kan tegnsprog?

   Men kan jeg hjælpe dig lidt på vej, vil jeg gerne gør det her. Det har jeg gjort med andre. Prøv evt. at læse denne her: Ud af misbrug. Her kan du følge, hvordan Rasmus kom ud af sit overforbrug af Cola. Måske kan du bruge noget af det i din egen verden? Og du skal endelig skrive igen!

 152. Tak. Den, du sendte mig med link, ser jeg om lidt. Jeg har min far, kæreste og venner, der hjælper til at få mig ud af misbrug.
  Jeg vil selvfølgelig skrive igen, når jeg føler mig fri for sodavand (ud af misbrug).

  1. Herligt at høre, Daniel. Med så god støtte bag dig skal det nok lykkes. Og du er altid velkommen her 🙂

 153. Hey! Føler sig mere fri! Dejligt at jeg fik massiv opbakning fra min kæreste, venner og familie. Efter en måneds uden misbrug føler jeg helt fri! Har sparet mange hundrede krone på sodavander. Dejligt. Tak for hjælpen. Er utroligt glad for at fandt her hjemmesiden.

  Kh Daniel, der er nu frihed!

 154. Tak! Er virkelig stolt over sig selv! Livet er skønt med dejlig vejr, lige min fortjenest!

 155. Hej
  fandt denne her side. jeg er afhængig af cola og jeg har prøvet at komme ud af mit ”misbrug” flere gange, men det er simpelthen for svært. jeg synes det er efterhånden en stor byrde plus det koster mange penge. men jeg aner simpelthen ikke hvordan jeg skal komme ud af det. mit cola forbrug startede da jeg arbejdede i en grilbar og der måtte man drikker alt det cola man ville, og sådan har det kørt lige siden. jeg var omkring 15 og er i dag 23 år.
  de gange har jeg prøvet har jeg virkelig følt mig psykisk nede og for ikke at komme helt ned i kulkældren har jeg selvfølgelig starte igen
  men hvordan kommer man ud af det.
  hilsen charlotte

  1. Hej Charlotte

   Du skal helt klart gøre noget ved dit misbrug af Cola, og du skal starte nu! Hvis du ikke kommer ud af det, vil det få konsekvenser for dine tænder, dit helbred og til sidst vil det dræbe dig. Beklager at sige det ligeud, men det er sådan, det er. Prøv at læse denne inkl. kommentarerne – jeg vil tro, du kan finde noget at bruge der? https://www.outcome-coaching.dk/vej-ud-af-misbrug.htm

 156. Jeg er 17, har en depression så Drikker rigtig meget cola, hvis jeg kan komme til det, bruger man penge på det fordi jeg kan trøste mig i det, blir glad når jeg drikker det…… Jeg bruger cola som en udvej, fordi jeg føler mig alene, det samme med slik. Spiser/drikker det når jeg keder mig, fordi det gør mig glad… så det ikke nemt for mig at komme af med det :(. Ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre. Fordi har ikke så mange venner. laver ikke så meget i min fritid… så sidder for det meste bare hjemme alene.
  Har godt nok en kæreste men vi ses kun i weekenderne..
  Ved ikkke hvad jeg kan gøre :s

 157. Hej Lise

  Jeg er 17 år, 188 cm høj og vejer ca. 70 kg.
  Jeg har været cola afhængig i ca. 4 år, men dog kun med omkring 0,5 L cola om dagen (nogle gange mere), så det er ikke fordi det er mega voldsomt, men fik/får stadig rysteture, hovedpine etc. hvis jeg ikke drak/drikker cola.
  Her for ca. 2 uger sad jeg med en cola og blev faktisk så vred og skuffet på mig selv (har prøvet at komme ud af afhængigheden maaaaange gange) at jeg kastede colaen tværs gennem mit værelse og ind i væggen..
  Jeg har nu ikke drukket en coca cola i omkring 2 uger, men må dog indrømme at der røg en light ned efter en bytur sidste weekend..
  Men problemet er bare at jeg er bange for jeg er ved at udvikle glukoseintolerance (er ofte svimmel.. kan det være en bivirkning efter cola stop??).. Og nu hvor du nævner det med nyrene, så får jeg en gang i mellem (dog sjældent) et “jav” gennem nyrerene.. Det gør pisse ondt, men varer kun i højst 1 sekund.. Kan det have noget med cola forbruget at gøre?
  Og til jer andre derude, så bruger jeg NLP hypnose for at komme ud af forbruget og det hjælper mig rigtig meget. Jeg købte båndet her: http://sukker.mind-set.dk/ . Den giver mig et “selvværds” boost, for at fortsætte med at prøve på at stoppe.

  Mikkel

  1. Hej Mikkel
   Tillykke med at du er ude af dit misbrug. Glukoseintolerance udvikler du ikke ved at stoppe med at drikke cola. De fleste med en sådan intolerance har den eller får den i løbet af livet. Og den viser sig som oftest ved utilpashed og svimmelhed efter indtagelse af sukker. Løsningen er enkel – men kedelig: Undgå sukker så vidt muligt. Og skal du have dessert etc. med masser af sukker i, skal du have det i forbindelse med almindelig mad.

   Jeg tvivler på, dine nyrer har taget skade af 0,5 liter cola pr. dag. Måske har du en begyndende nyresten – eller måske forveksler du en muskulær smerte med en smerte i nyrerne. Hvis det bliver ved, vil jeg anbefale dig at søge læge.

   NLP er et stærkt værktøj. Godt at høre at du har fået hjælp den vej igennem.

 158. Hej Lise

  Jeg er en fyr på 21år der drikker mellem 1,5 – 3 liter Coca Cola om dagen og ganger gerne op til 4 – 6 liter i weekenderne.

  Men mit største problem med det er nok, at jeg ikke selv kan se et problem i det, da jeg aldrig har haft noget imod at leve usundt, jeg kan så og sige ikke finde en grund til hvorfor man skal leve sundt, ud over at alle andre mennesker siger at man skal.

  Og af en eller anden grund, så ser mine tænder heller ikke ud til at have taget skade, på trods af at jeg har drukket store mængder i godt og vel 5 år.

  Har os drukket Coca Cola før det, men ikke i så store mængder som nu.

  Jeg er i tvivl om jeg skal stoppe eller ej.
  Så jeg håber virkelig, at du kan hjælpe mig med min tvivlen?

  1. Hej Michael

   Tja – hvis du ikke kan se nogen grunde til at leve så sundt som muligt, er det nok svært at overbevise dig om at stoppe med dit cola misbrug. Du kan jo uden problemer læse dig til, at din lever og nyrer langsomt ødelægges af colaen.Risikoen for diabetes er også overhængende. Men igen: Andre mennesker vælger usunde ting fra for at få et liv, der også er rart efter de er fyldt 30. Det er slet ikke et mål for dig, og du fortæller mig jo faktisk ligeud, at du er helt ligeglad med, om du skal leve mange år med sygdom og handicap. Var du ikke ligeglad, ville du jo kunne se grunde til at leve sundt. Så fortsæt du bare med dit misbrug. Fordelen ved det er jo, at du med al sandsynlighed dør meget ung og derfor ikke skal frygte alderdommen.

 159. Hej Lise :0)

  Jeg er så afhængig af cola, at jeg faktisk ikke drikker andet..
  Den eneste væske jeg får i løbet af et døgn er cola.
  Jeg er også oppe om natten og drikker ca. 2 dåser der.
  “Hvis jeg overhovedet er kommet i seng”
  Jeg kan regl ikke sove, og klokken er gerne 4 el 5 før jeg kan ligge roligt og lukket øjnene..
  jeg får ca drukket 8 dåser 330 ml om dagen, da det er nogen je jeg altid har hjemme. Plus det jeg så køber udenfor hjemme 1-2 flasker af 0,5 L.
  jeg har fuld power på i perioder af dagen, men er så meget i underskud af søvn, at jeg går og er irretabel og negativ i min dagligdag. 🙁
  Jeg er mor til 3 børn, så har brug for søvn og positiv energi..
  håber du kan hjælpe mig.

  Mvh Ditte

  1. Kære Ditte

   Den eneste, der kan hjælpe dig, er dig! Men jeg vil meget gerne give dig et skub i den rigtige retning.

   Du er mor til tre børn, og du er ude i et misbrug, der sandsynligvis vil koste dig livet, før dine børn er vokset op. Beklager, men det er de barske realiteter.
   Foruden den enorme forgiftning, du udsætter din krop for med alt det cola, sover du også for lidt, hvilket jo fører til et hav af følgesygdomme.

   Har du betroet dig til nogen, der er dig nær? Jeg spørger, fordi du er ude i så alvorlig en situation, at du har brug for hjælp her og nu! Du skal ud af det misbrug, og den eneste mulige vej er en “kold tyrker”, der vil give dig dag emed voldsom hovedpine og stress, når din krop renses for alt det gift.

   Det, du gør nu, er 100 gange værre end at ryge 30 smøger om dagen! Er du opmærksom på det?

   Skriv igen og fortæl mig, hvordan du er havnet i dit misbrug, så jeg kan finde en måde at hjælpe dig på.

   Knus fra Lise

   P.S.: Du skal tage det her MEGET alvorligt!

 160. Vil gerne have hjælp til at komme ud af mit Coca cola misbrug! Drikker cola fra jeg står op og til jeg går i seng. Går i panik hvis jeg ved der ingen cola er hjemme. Suser ud og køber en flaske. Blir trist når jeg læser ALT det dårlige der er ved cola. Men kan ik selv komme ud af det

  1. Hej Camilla

   Jeg skal gerne prøve at hjælpe dig. Lad mig starte dig med at spørge, om du har en ide om, HVORFOR du drikker alt det cola? Har du det godt i dit liv ellers? Stress?

 161. Jeg er super afhængig af Pepsi Max. Jeg drikker min. 2 liter hver dag. Det første jeg gør om morgenen er at drikke Pepsi Max og det sidste jeg gør om aftenen. Jeg har ikke andet væskeindtag i løbet af en dag end PM. Sørger altid for at have noget i huset ellers går jeg helt i panik. Elsker smagen af PM, men er udemærket klar over hvor usundt det er at drikke. Hvorfor holder jeg så ikke op? I et halvt år formåede jeg faktisk at være Pepsi Max fri, men begyndte igen i forbindelse med en ferie. Nu prøver jeg igen…. I dag er 1 dag uden min PM. Hvad pokker kommer de i Pepsi Max der gør at man bliver så afhængig af det?

  1. Det er ikke så meget, hvad de putter i – det handler mere om din krops tro på, at den får sukker. De kunstige sødestoffer i Pepsi Max snyder din krop. På sigt ødelægges din lever af kemikalierne, så du skal stoppe nu, før du giver dig selv uoprettelige skader!

 162. Ja jeg ved det jo godt, at jeg skal holde op…. Men det er godt nok en svær kamp. Har allerede fået en utrolig hovedpine. Kan det være pga af den koffein jeg normalt indtager med PM? Yderlig kæmper jeg med seriøst meget mavesyre, kan det skyldes ophøret også? Føles som om jo mere vand jeg drikker jo mere mavesyre dannes der…?

  1. Ja, hovedpinen skyldes både koffeinen og det faktum, at du har vænnet din krop til at indtage de giftstoffer, cola er fyldt med. Det går over – og du kan dulme det med lidt kaffe eller te.

   Mavesyren er et kendt fænomen for cola-narkomaner, så det slipper du af med, når du er ovre dit misbrug. Spis lidt mandler, som du tygger grundigt, før du synker – de neutraliserer mavesyren. En banan kan også hjælpe.

 163. Også en cola holiker her. Drikker nok 4 l pepsi max om dagen. Har forsøgt afvænning og var clean i 50 dage, men til hvilken nytte? Hvad er det præcist der gør cola ‘farligt’? Laver jeg en litteratursøgning kan jeg se en sammenhæng mellem forhøjet blodtryk og koffein men hvad med reste. Af cola indholdet?

  Har virkelig brug for lidt evidens, evt nogle kilder fremfor en masse normativ snak uden indhold

  1. Hej Svend
   Den væsentligste evidens ligger jo i det faktum, at du kan blive afhængig 😉

   Pepsi Max er sødet med Aspartam, og der kan du finde masser af evidens ved at søge lidt på nettet. Tag evt. et kig på ingredienslisten: Carbonated Water, Caramel Color, Phosphoric acid, Aspartame, Potassium Benzoate, Caffeine, Natural flavor, Acesulfame potassium, Citric acid, Calcium disodium EDTA, Panax ginseng extract.

   Aspartame trigger (blandt meget andet) din hjerne til at tro, den får sukker, hvilket skaber et carsh efter kort tid, der igen får dig til at række ud efter flasken.

   Helt basalt: Hvis det ikke siger dig et eller andet, at du én gang tidligere blve clean men faldt i efter 50 dage i forhold til skadevirkningerne, ved jeg ikke lige, hvad jeg skal sige.

 164. Jeg har stoppet med Coca Cola, chokolade, Slik, kage, chips og øl i en periode fra 22/2 til 22/5, for at tabe mig, og er gået fra 100,1 til 92,8, nu er jeg så småt begyndt igen med øl, kage og chokolade, men kan godt mærke at jeg ikke har det godt af alt det sukker, før 22/2 når jeg købte en kage eller en pose chips, så spiste jeg det hele, nu smider jeg det halve ud, jeg spiser ikke en helt pakke kager/chips mere.

  Men nu kommer det mest uhyggelige, jeg har stadigvæk IKKE drukket Coca Cola, men kan mærke at jeg savner det helt vildt meget og at det stadigvæk er noget jeg higer efter, selvom at jeg ikke har drukket det i over 5 mdr. nu.

  Har Coca Cola mistænkt for at putte noget i, som gør en afhængig af deres læske drik.

  1. Hej Henrik
   Tillykke med vægttabet – men hvorfor pokker kaster du dig over øl, kage og chokolade igen så???

   Ja – cola indeholder jo blandt andet kaffein, og kaffe kan dæmpe trangen. Men først og fremmest handler det om smagen og så det faktum, at din hjerne er gearet til det sukker-rush, colaen giver. Jeg ved ikke, om de putter noget særligt i – men listen over kemi i en cola er jo skræmmende lang, så det kan nemt tænkes.

 165. Og fordi at godt øl er en del af min kultur, og kage kan jeg godt begrænse eller stoppe i længere tid og jeg spiser næsten ikke noget kage eller chokolade, når det er varmt/sommer.

  Kaffen kan jeg slet ikke lide.

  Chips og slik er jeg helt stoppet med.

 166. Hej
  Er ikke selv cola afhængig, men har en søn der har drukket min. 3 liter om dagen i flere år. Han tog en frisk beslutning for en lille måneds tid siden siden, nu skulle det være slut. Har kun drukket vand siden og er blevet 6 kg lettere. Har en meget stolt søn og han har en meget stolt og lettet mor.
  Er glad for at have fundet denne side og ønsker at der fremover vil blive sat større fokus på cola misbrug, da det ser ud til at der er rigtig mange der har brug for hjælp.

 167. Hej.. Jeg har i de sidste 29 år drukket et sted ml. 2-4 liter cola.. De første mange år var det coca cola, sidenhen colalight(blev mere lækkersulten), derefter blev det til zero eller pepsi max.. For 6 dage siden startede det så med at jeg var på job, drak min pepsi. Hver gang jeg tog en tår fik jeg opkastningsfornemmelse. Slog det hen med at jeg nok var lidt dårlig.. Har siden dag haft enten opkast eller fornemmelsen af opkast hver eneste gang jeg har prøvet at drikke en mundfuld cola. Så ingen cola nu. Andre sodavands typer går det fint med.. Synes det er vildt underligt.. og har slet ingen hovedpine.. Det plejer jeg ellers at få hvis jeg har prøvet at stoppe med at drikke cola….
  Så lige nu er coladrikkeriet stoppet ….

  1. Hej Heidi
   Det er jo glædeligt – og et klart bevis på, hvor giftigt det stads er. Må jeg spørge dig ligeud: Er du overvægtig?

 168. Hej… Mødte min mand for 5 år siden, han var/er afhængig af Coca cola. Jeg hoppet desværre med på vognen, (var ellers kun noget jeg drak ved besøg eller festlige lejligheder) vi har begge taget meget på, hvilket jeg er meget meget ked af, min psyke er helt hen i vejret, går til psykolog og psykiater og har holdt mig selv nogenlunde oppe den sidste måned…… Men for en lille uge siden gik manden og jeg over til pepsi light, og satser på med tiden at kunne stoppe helt, men efter stop med Coca cola er jeg blevet djævlen selv, jeg er helt nede psykisk, jeg er sur, tvær og mildest talt ikke til at holde ud! Mine børn lider hårdt, min mand og jeg har skændtes som hun og kat, og jeg har bestemt ikke været sød…… Hvad er det der sker med mig? Jeg har begravet mig selv i soveværelset og Gud nåde trøste dem der kommer ind og vil spørge om den mest simple ting 😡 det kan da ikke være så stor forskel på Coca cola og pepsi light? Jeg oprigtigt bange for hvor mine tanker føre mig hen, jeg døjer en del med “overlevelse tanker” altså, jeg mener selv at jeg bare skal overleve til mine børn bliver store og kan klare sig selv, og så kan jeg få fred, (derfor psykiater og psykolog, håber de på et tidspunkt kan overbevise mig om at de er de rette folk jeg har brug for) nå men igen, kan der virkelig være så stor forskel på disse to mærker at der kan ske så markant forandring med mig? På forhånd tak for svar

  1. Hej Louise

   Du siger, I er skiftet fra Coca Cola til Pepsi Light? Men så er det jo et voldsomt skifte – og det, du oplever er abstinenser efter de absurde mængder sukker, der er i almindelig cola. Det er noget, du er nødt til at stå igennem, og jeg vil bestemt ikke anbefale, at I fortsætter med at forgifte jer selv med nogen form for cola – uanset mærke og uanset om det er Light eller ej.

   Drik vand – gerne med citron i for eksempel. Men intet med sukker eller giftigt stof som Aspartam og den slags. Det er en væsentlig del af forklaringen på jeres vægtstigning!

   Prøv at læse disse to artikler: http://thomasrosenstand.dk/hvorfor-bliver-du-tyk.html og ikke mindst denne: http://thomasrosenstand.dk/saadan-taber-du-dig.html

 169. Hej..

  jeg er voldsom afhæning af coca cola og har været det siden jeg var 14år og jeg er 20 nu..
  Har snakket med min søster om det idag, og har virkelig brug for at komme ud af det nu, da det har kørt så længe nu ..

  HJÆLP MIG!

  1. Hej Natasja
   Du er nødt til at hjælpe mig lidt her: Hvad har du brug for af hjælp udover den, du kan finde i alle kommentarerne her? Lad mig høre?

 170. Hej.

  Jeg er 16 år gammel, og er heldigvis ikke afhængig af cola, men jeg nyder op til 2 colaer om dagen, hvor et alternativ f.eks. kunne være en cigaretter. Jeg ryger ikke, skal det lige siges, og jeg er så småt begyndt at løbetræne, men er to colaer for meget for meget? Jeg ved godt at det kommer an på mange ting, men hvis vi antager, at jeg får mine tre måltider om dagen og spiser sundt, er det så et problem? 🙂

  1. Hej William

   Ja – det er eller bliver et problem. 2 colaer giver dig absurde mængder sukker – og drikker du Light, får du tilsvarende absurde mængder kemikalier. Hvorfor SKAL der være et alternativ som for eksempel rygning? Hvorfor ikke bare drikke, vand eller usødet iste?

 171. Det er skræmmende så mange, der stadig er afhængige af Cola. Jeg får simpelthen mails om problemet hver eneste uge!

 172. hejsa..
  har i dag ikke fået cola i 3 dag.. men jeger bare så træt. kan sove i hele tiden.. er der noget jeg kan gøre. Mangler ikke colaen.
  hjælp. Tania

  1. Hej Tania

   Godt gået! Du er faktisk ved at være ovre det værste nu. Det bedste middel mod trætheden, der skyldes dit smadrede blodsukkerniveau, er at spis gode fedtsyrer som avocado, olier, nødder, fede fisk og oliven. Få godt med protein fra kylling, andet fjerkræ og kød samt æg.

   Hvis du kan lide kanel, kan du indtage op til en strøget teske dagligt – det er rigtig godt til at stabilisere dit blodsukker.

 173. #238 by Mads on 24/08/2010 – 04:07

  7 år siden……. og stadig afhængig og tilmed også af Faxe kondi booster.
  Hvordan kan det være der ikke er fokus fra medier omkring dette.

  Jeg vil ud af mit misbrug… men jeg er ikke stærk nok.

  1. Hej Mads

   Der er jo kun én, der kan gøre det, og det er dig selv. Men har du overhovedet fået hjælp fra en professionel?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *