Det har været en meget lærerig periode, som vi har været igennem. Eller mere præcist: Som vi er på vej ud af. Den her nedlukning af samfundet har givet os tid til eftertanke og til at lære mange nye ting om os selv. Alle taler om den økonomiske katastrofe, det har ført med sig. Alle taler om tragedierne i Italien, Spanien og USA. Og ja, det er store tab – både af menneskeliv, arbejdspladser og positive fremtidsudsigter. Det indrømmer jeg. Min tanke er bare, at denne periode også har lært os mange ting. Især om os selv. Om vi så hver især vil tage den læring med os fremover, er op til den enkelte. Jeg vil gerne.

Egne fejl

En af de ting, som jeg har indset om mig selv, er, at jeg ikke er god til at indrømme mine egne fejl. Jeg er dog blevet tvunget til at indse, at det bliver jeg nødt til, hvis jeg vil have det godt med mig selv og min familie i fremtiden. Og det vil jeg jo gerne.
Og en af de fejl, som jeg har indset, at jeg gør, er, at jeg altid giver mere eller mindre gode undskyldninger for ikke at gøre, som jeg burde. Jeg burde jo sørge for at gå mindst 10.000 skridt hver dag. Jeg burde jo sørge for at spise lidt sundere. Jeg kan se det på min krop. Jeg har jo haft tid til at se mig selv i spejlet hver dag. Og jeg kan godt se, at jeg er derhenne, hvor jeg får brug for tøj i store størrelser. Og jeg kan godt se, at hvis jeg ikke indrømmer, at det er min egen fejl, så får jeg det dårligt fremover.

Butik med plus size dametøj

Men jeg er jo også stædig. Måske vil du sige, at jeg er svær at have med at gøre. Men det ændrer sig. Det er svært at indrømme, at man er for stor i det. Det er svært at tage sig sammen, når man kan se, at alle andre ikke har det samme problem. Det må være noget kemi i min krop. Men jeg kan godt se, at perioden, hvor vi alle sammen her i huset har været hjemme, har givet mig nogle ekstra kilo, og at jeg er nødt til at henvende mig i butikker med tøj til store kvinder, hvis jeg skal gå moderigtigt klædt.
Jeg siger dig, det er ikke nemt at indrømme.

Men jeg ved bare, at hvis jeg indrømmer det – og mener det – så kan jeg gøre noget ved det. Ikke forstået på den måde, at man ikke kan få flot tøj til de store kvinder. Det kan man sagtens. Men det vil være noget nemmere for mig, hvis jeg kan komme tilbage, hvor jeg kan klemme mig ned i en størrelse XL igen. Det kan jeg ikke lige nu. Og det er, fordi jeg har gjort for meget ud af at ’hygge om familien’. Det er der ikke noget galt i. Jeg har bare gjort det på den forkerte måde. Og det er gået ud over mig selv.