Påsken blev fejret – på en temmelig usædvanlig vis. Nu ser det ud, som om at 1.maj også skal fejres på en anderledes måde end den, vi plejer at gøre det på. Man må jo ikke forsamle sig i større grupper. Og man må heller ikke sidde stille i parkerne. Man skal være i bevægelse. Sådan siger de kloge. Så der bliver ikke noget med at høre taler eller nyde en picnic. Det er altså lidt kedeligt. Min familie er ellers meget glad for det, når vi laver picnic. Det plejer også at være hyggeligt. Men vi finder os i, at det ikke kan lade sig gøre i disse uger. Og sikkert i et godt stykke tid fremover.

Charterrejse var bestilt

Vi havde egentlig bestilt en charterrejse til udlandet. Vi havde planlagt, at vi skulle afsted i juni måned. Den rejse har vi måttet aflyse. Vi havde ellers holdt mange familieråd om, hvor vi skulle hen. Vi havde brugt mange timer på at kigge på forskellige bureauers ganske billige charterrejser. Min mand siger, at vi har spildt tiden på at kigge på rejser. Det mener jeg sådan set ikke, vi har. Vi har jo haft mange hyggelige timer sammen, da vi gjorde det. Og vi fik da et godt indblik i, hvad man kan få for sine penge, når man vil på sommerferie i udlandet.

Stakkels børn

Børnene blev godt nok meget skuffede, da vi måtte fortælle dem, at vi havde besluttet at aflyse rejsen. De glædede sig jo til, at vi skulle afsted. Heldigvis er de store nok til at kunne forstå alvoren og faren ved at rejse allerede i juni. Selvom vi her i landet er begyndt at lukke op for samfundet igen, så er der jo mange lande, hvor de slet ikke er kommet til det punkt endnu.

Da vi fortalte børnene, at vi er nødt til at aflyse vores rejse, spurgte den ældste, om vi så kunne komme på efterårsferie. Det kunne vi sådan set ikke finde argumenter for, hvorfor vi ikke skulle kunne. Det kunne måske være et plaster på såret at komme ned til et sted i Sydeuropa og få noget varme i kroppen, når det begynder at være koldt her i landet. På det tidspunkt er vi nok kommet nogenlunde igennem krisen.

Billige rejser til Mallorca

Vores børn fik besked på, at de kunne kigge på billige rejser til Mallorca i efterårsferien – der midt i oktober. Det er de så i fuld færd med nu. Det bliver deres projekt at finde et lækkert sted, hvor vi kan bade og hygge os sammen. Vi har sat det op som en leg, vi alle deltager i. Ungerne skal komme og give os forslag til, hvor vi skal bo på Mallorca. De skal begrunde deres forslag. Fx: Er der fitnesscenter på hotellet, eller er der forskellige aktiviteter, man kan deltage i.

Samtidigt skal de lave et budget for rejsen derned. Når vi så har fået oplæggene fra dem, skal vi til at vælge et sted. Og det skal foregå ved, at der skal være mindst én ting ved stedet, som vi alle sammen synes om.

Artiklen er skrevet af