Madrid er på overfladen den rene essens af det uforandrede katolske Spanien. Du ser nonner, monarkiet er elsket, og to og en halv times frokost pauser er standard. Dog er der en forandring på vej i Madrid, og maden er en fin måde at se det på. Det nye køkken har løftet Spanien højt op i anerkendelse.

Den gastronomiske innovation er en refleksion af landets tiltagende nytænkning. Det er blevet mere poulært at være vegetar, og der er poppet en masse nye vegetarrestauranter op. Du ser også en hel del nye køkkener i restaurantbilledet. For eksempel japansk mad.

Mad er også kultur, og gæster vil være nødt til at tilpasse deres tidsplaner, hvis de vil have den autentiske madoplevelse. Der serveres typisk morgenmad kl. 8 og klokken 11. Mange kontorarbejdere tager begge morgenmadspauser.

Frokost er typisk mellem klokken 14 og 16.30 – og her er de fleste butikker lukket. Aftensmad starter typisk ikke før kl. 21, men du kan stille sulten med tapas ind i mellem.

Du kan se forandring i morgenmadsmenu også. Typisk består en morgenmad af en croissant og kaffe, men flere steder ser du for eksempel tostadas med tomater, hvidløg og røræg ledsaget af frisk juice eller te.

Den mest radikale ændring er, at du nu kan få fastfood, hvis du kun tager en time til din frokost! Her taler vi dog ikke om fastfood som for eksempel Burger King, men mere kvalitetsmad. Det kan være en salat med blåbær, mandler etc.

Endelig bør du slutte dit måltid af med churrus med varm chokolade sauce over! Det må du ikke gå glip af.

Du kan købe billige flybilletter til Madrid online og opleve Madrid, mad og kultur. Malaga har også meget lækker mad at byde på, og du kan købe billige flybilletter til Malaga her: https://www.rejsepriser.dk/flybilletter/spanien/malaga/